Tenis Oynarken İhtiyacınız Olan Ekipmanlar

1. Tenis topu

Tenis topu, birçok insanın tenis oynamaya başladığında kullanmayı düşündüğü ilk ekipman parçasıdır. Ancak bu günlerde oyuncular genellikle tenis raketi adı verilen özel bir top kullanmayı tercih ediyorlar. Bir tenis topu genellikle geleneksel bir tenis topundan daha az dönüş ve kontrol sağlayacak kadar yumuşaktır, ancak daha yumuşak yapısı vurmayı kolaylaştırır. Ek olarak, bazen düşük geri tepme ile toplara vurmakta zorlanan oyuncular tarafından tercih edilir. Tenis çantaları günümüzün en önemli ekipmanıdır.

 2. Tel çekme makinesi

 Bir tenis raketi için ip hazırlamak için bir ip çekme makinesi kullanılır. İki bölümden oluşur: tutma mekanizması ve kesme cihazı. Tutma mekanizmasında bir iplik makarası saklanır. Makara makineden beslenir, bu daha sonra ipliği bir gergi çubuğunun etrafına sıkar. Makara sonuna ulaştığında, operatör gergi çubuğunu serbest bırakır ve makine fazla ipliği otomatik olarak keser. Daha sonra, raketler başlığı gergi çubuğunun bir tarafına tutturulurken, tutamak karşı tarafa tutturulur. Ardından operatör, ipleri raket başlıkları üzerinden çekmek için elde tutulan bir alet kullanır. Son olarak, operatör gergi çubuğunu çeker ve yıpranmayı önlemek için her bir ipin uçlarını bağlar. Tenis ayakkabıları sizlere konfor sağlar.

3. Raketler Başlıkları

 Tenis raketi başlıkları, bir oyuncunun telleri raketten çıkarmak zorunda kalmadan tellerin gerginliğini ayarlamasına izin veren ayarlanabilir cihazlardır. Aşağıdakiler üç tip raket başlığıdır:

 a. Sürgülü başlık

 b. Sabit başlık

 c. Ayarlanabilir başlık

 d. Başsız

 e. Kilitleme başlığı

 f. Gerilmiş başlık

Teller temel olarak bir tenis raketi başlıklarının içindeki bir çerçevenin etrafına sarılan ince ipliklerdir. Çalınan vuruşların türüne bağlı olarak çeşitli dizeler vardır. Ne kadar esnemeye sahip olduklarına göre sınıflandırılırlar: yüksek esneme, orta esneme ve esnememe. Yüksek gerilimli teller maksimum güç sunacak şekilde tasarlanmıştır, ancak sıcaklıktaki değişikliklere iyi yanıt vermez. Orta gerdirme telleri hem güç çekimleri hem de servisler için uygundur. Gerilmeyen teller daha hafiftir ve daha fazla dönüş üretir, ancak yüksek gerilmeli tellerin gücünden yoksundur. Yukarıdakilerin hepsi sentetik iplerdir. Diğer popüler ip çeşitleri doğal bağırsak, polyester ve metaliktir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2
deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı