Tenis Oynamak İçin Gereken Eşyalar Nelerdir?

1. Tenis Raketi

Tenis raketi ahşap, metal, grafit ve plastikten oluşur. Bu malzemeler, uzunluğu boyunca farklı noktalarda enerjiyi emen ve dağıtan kompozit bir yapı oluşturmak için birlikte çalışır. Tutamak, ağırlığın çoğunluğunun dayandığı yerdir ve ipin bağlandığı merkezi nokta olarak hizmet eder. Baş, boğaz, kavrama ve denge alanı dahil olmak üzere üç ana bölümden oluşur. Boğaz ipleri içerir ve servis yaparken, backhand vururken vb. Topu yerinde tutmak için gerekli gerginliği sağlayan şeydir. Kavrama, elinizin raketi tuttuğu ve raketin temas yoluyla çekilmesine yardımcı olduğu yerdir. Son olarak, denge alanı, raketin kolun salınımı boyunca dengelendiği yerdir.

2. Tenis Filesi

Tenis filesi ağ, çerçeve, bağlama,  olmak üzere 3 ana bileşenden oluşur. Çerçeve ağın tabanıdır ve diğer her şeyi yere sabitler. Bağlama, çerçeveyi, ağı dik tutmaya yardımcı olan direklere sabitlenmiş çerçeve raylarına tutturur. Ağ daha sonra çerçevenin her sırasının arasına yerleştirilir ve sentetik malzemeden yapılır. Son olarak, ağ, tüm çerçevenin üstünden geçen bir ağ kumaş parçasıdır.

3. Tenis Topları

Geleneksel beyaz tenis topu ve daha yeni renkli tenis topu dahil olmak üzere iki tür tenis topu vardır. Beyaz toplar 1877’de icat edildi ve kortta daha uzun süre dayanmaları için pigmentler içeriyordu. Günümüzün renkli topları, kortlarda fark edilmelerini kolaylaştırmak için çeşitli renkler içerir. Renkli toplar yerden beyaz top türlerine göre daha yükseğe çıkma eğilimindedir, bu da oyuncuların sert yüzeylerde dolaşmalarını zorlaştırır. Tenis çantaları da bu süreçte önemli ekipmanlardan biridir.

4. Tenis Ayakkabıları

Tenis ayakkabıları, sadece sol ayağa giden koşu ayakkabılarının aksine her iki ayağa da giyilir. Tenis ayakkabısı üreticilerinin ürünlerini sınıflandırmak için kullandıkları stabilite, yastıklama, çekiş, koruma ve uyum dahil olmak üzere beş ana kategori vardır. Stabilite, ayakkabının yürürken, koşarken, zıplarken vb. Ayağı ne kadar iyi tuttuğunu ifade eder. Esnetme, ayakkabının ne kadar şok emilimi sağladığıdır, çekiş, ayakkabının yüzeyi ne kadar kolay tuttuğuyla ilgilenir, koruma, ayakkabının ayağı yaralanmadan ne kadar iyi koruduğunu belirler ve uyum, ayakkabının ne kadar rahat hissettiğini açıklar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2
deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı