İngiltere Aile Birleşimi Sınavı’na Nasıl Çalışılmalıdır?

İngiltere aile birleşimi vizesi başvurusu yapacak olan kişilerden bu vize türü bir göçmenlik vizesi olduğundan dolayı temel düzeyde İngilizce bilgisi şartı aranmaktadır. Bu şart başvurusu yapılacak olan kişilerin Birleşik Krallık’taki günlük yaşamlarını sorunsuz bir şekilde geçirmeleri ve kendi kendilerine ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için kolaylık sağlaması açısından vize şartları arasında yer almaktadır.

Temel seviyede İngilizce bilgisi aranan kişilerden konsolosluklar tarafından mülakata tabi tutulmak yerine çeşitli sınavlardan geçer not almaları beklenmektedir. Bu sınavlar IELTS SELT Consortium, LanguageCert, Pearson ve PSI Services (UK) sınavlarıdır. Sınavlardan herhangi birinden konuşma ve dinlenme becerilerinde A1 seviyede başarı göstermek yeterli görülmektedir. Daha yüksek notlar vize değerlendirme sürecine olumlu etki sağlamaktadır.

Hiçbir İngilizce deneyimi olmayan kişiler için dili en temel seviyede öğrenmek oldukça güç olsa bile yeterli çalışma pratikler yardımı ile kısa sürede istenilen seviyede İngilizce bilgisine ulaşmak da oldukça kolaydır. Çeşitli İngilizce derneklerinin konuşma etkinliklerine katılmak, dizileri altyazısız olarak veya ingilizce altyazılı olarak dinlemek, temel seviyede İngilizce poscastler dinlemek mümkünse birileri ile İngilizce konuşarak gününün nasıl geçtiğini, en sevilen kitapları, en çok gidilmek istenen yerleri anlatmak bu sınava hazırlanmak için oldukça yeterlidir.

İngiltere Aile Birleşimi Vizesi Finansal Yeterlilik

İngiltere Aile Birleşimi Sınavı olumlu sonuç almanın en temel şartlarından biri de ailenin hiçbir destek almaksızın kendi kendini geçindirecek kadar finansal yeterliliği olmasıdır. İngiliz vatandaşı olan veya İngiltere vizesi oturum izni bulunan kişinin hem kendi masraflarını hem de başvurusunu yaptığı kişinin masraflarını herhangi bir destek olmaksızın karşılamaları beklenmektedir. Başvuru yapacak olan kişilerin sabit gelirlerinin yanında resmi olarak belgelenebilir ek gelirlerinin de olması vizenin başvurusunun olumlu sonuçlanmasına yardımcı olan faktörler arasında yer almaktadır. Bunun yanında başvurusu yapılacak her bir kişi için ödenmesi gereken tutar ve aylık olarak kazanılması gereken tutar İngiltere İçişleri Bakanlığı tarafından belirlenmiştir ancak başvuru yapacak kişilerin çalışıyor olması da gerekmemektedir. Sponsor olacak kişi taşınır veya taşınmaz malları üzerinden gelir elde ediyorsa bu gelirlerin toplamı da sabit gelir olarak sayılmaktadır.

Ayrıca kişinin kendine ait bir işi olması durumu da olabilir. Bu nedenle çeşitli durumlar için İçişleri Bakanlığı çeşitli kriter belirlemiştir. Kriterler hakkında en doğru ve güncel bilgilere resmi vize başvuru merkezleri aracılığıyla ulaşmak mümkündür ancak son beyana göre sponsor olacak kişinin yanına sadece eşinin geleceği durumlarda aylık kazancın 18.600 olması gerekmektedir. Eş ile beraber 1 de çocuğun geleceği durumda 22.400 gerekirken ardından eklenecek her çocuk için 2.400 daha kazanç olması şartı aranır. Bakıma ihtiyacı olan akraba, bakım yapacak olan akraba, anne ve babalar için daha farklı kazançlar beklenmesi durumu da söz konusunu olabilir. Bu sebeple İngiltere Konsolosluklarından veya resmi vize başvuru merkezlerinden detaylı bilgi edinilebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2
deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı