Sümela Kültür Yolu'nda coşku devam ediyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye’nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak üzere bu yıl 11 şehirde düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivalleri’nin Trabzon’daki durağı Sümela Kültür Yolu Festivali’nde sekizinci gün geride kaldı.

 

HERKESE HİTAP EDEN MÜZİK DİNLETİLERİ

Sümela Kültür Yolu Festivali kapsamında önceki akşam Trabzon Fuar Merkezi’nde önce İkilem ardından da Dedublüman Grubu sahneye çıktı. Sekizinci akşamda müzik coşkusu 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı’nda Müslüm Gürses şarkıları ile sürdü. Ayasofya Camii Dış Avlusu’nda ise Mehmet Emin Ay ve Mustafa Demirci’nin ‘Ben Annemin Rüyasıyım’ adlı konferans ve konseri vardı. Karadeniz Teknik Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde ise Dilek Türkan ve Bekir Ünlüataer Trabzonlular ile buluştu.

 

ETKİNLİKLER TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR

Sümela Kültür Yolu Festivali kapsamında Trabzon Devlet Tiyatrosu Haluk Ongan Sahnesi’nde ‘Komik Para’ oyunu sergilenirken, Arsin’de ise Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Gezen Sinema Tırı, özel film derlemelerini seyirciyle buluşturmaya devam etti. Aynı saatlerde Trabzon Büyükşehir Belediyesi Hamamizade İhsanbey Büyük Salonu’nda ‘Ay Carmela’ gösterisi yapıldı. 

 

FESTİVALİN VAZGEÇİLMEZİ SERGİLER

Sümela Kültür Yolu Festivali kapsamında Ganita Faroz Sahil Bandı’nda bulunan Sonsuzluk Penceresi’ndeki “Kutsal Damlalar Efsanesi Cam ve Taş Heykel Enstalasyonu’, 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı’nda bulunan “Bir Hayalin İnşası” sergisi, Kızlar Manastırı’ndaki ‘Akkase Ebru Sergisi’ ve ‘Amberin Sırları Dijital Fotoğraf Sergisi’, Ayasofya Camii iç avlusunda bulunan ‘Ebru Sanatı Digital Deneyim Ekranı’ festivalin ilk gününden itibaren büyük bir ilgiye tanık oluyor. Sümela Manastırı’nda ise “Manastır Kütüphanesi: Kent Kitaplığı” ziyaretçilerin büyük ilgisiyle karşılaştı. 

 

ÇOCUKLAR DOYASIYA EĞLENİYOR

Festival boyunca çocuk etkinlikleri de unutulmuyor. Dün, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Hamamizade İhsanbey Küçük Salonu’nda ‘Oz Büyücüsü’ tiyatro gösterisi gerçekleşirken, Hüseyin Avni Aker Millet Bahçesi’nde çocuk atölyeleri hafta sonu olması sebebiyle yoğun katılımla devam etti. ‘Kaptan Pengu ve Arkadaşları’ tiyatro gösterisi ve MC Çocuk Etkinlikleri de çocuklardan yoğun ilgi gördü.

Kültür ve Turizm Bakanlığınca Trabzon’da düzenlenen Sümela Kültür Yolu Festivali bugün (27 Ağustos 2023) sona erecek.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2
deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı