Şehrin Senfonik Tınıları Kocaeli Kitap Fuarı'nda Yankılandı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 13’üncüsünü düzenlediği Kitap Fuarı kapsamındaki Şehirlerin Işığı Tema etkinlikleri vatandaşları kitap ve sanatla buluşturmaya devam ediyor. Ünlü piyanist Tuluyhan Uğurlu’nun geçtiğimiz akşam verdiği piyano resitalinin ardından Çarşamba akşamı da Büyükşehir Belediye Konservatuvarı Oda Orkestrası, “Şehrin Senfonik Tınıları” adlı bir konser verdi. Türkü ve batı ezgilerinin senfonik ortamda buluştuğu konser, klasik müzik sever kitap dostları tarafından beğeni ile izlendi. 

 

KİTAP DOSTLARI KATILDI

Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen konsere Kitap Fuarı’nı ziyaret eden vatandaşlar katıldı. Engin Şen şefliğindeki Oda Orkestrası’na, Büyükşehir Belediyesi ses eğitmenlerinden Tuğçe Erenci (solist), Zeynep Gök (klarnet) ve Engin Yaşar (keman) solist olarak eşlik etti. Ayrıca konserde; Kültür Bakanağı sanatçılarından Turgut Özüfler (kanun), İTÜ Konservatuvarı öğretim üyesi Hatice Doğan Sevinç (klasik kemençe), Sakarya Üniversitesi öğretim üyesi Mehmet Kürşat Türkay (bağlama) ile Sakarya Üniversitesi’nden Cengiz Atlan (Nefesli Çalgılar) konuk sanatçı olarak yer aldı. 

 

KOCAELİ TÜRKÜLERİ SENFONİK ORTAMDA SESLENDİRİLDİ

Üç bölümden oluşan konser, Karahisar Türküsü’nün seslendirilmesi ile başladı. Oda Orkestrası ardından Kocaeli’nin en güzel türküleri arasında yer alan “Yahudinin kızı, Kıramam mı” ve “Anne desem” adlı eserleri çaldı. Kocaeli Türkülerinin senfonik bir atmosferde ve doğu-batı sazlarının sentezinde seslendirilmesi klasik müzik severlerden ilgi gördü. 

 

KONSERVATUVAR EĞİTMENLERİ ODA ORKESTRASINA EŞLİK ETTİ

İkinci bölümde Büyükşehir Belediye Konservatuvarı eğitmenleri Zeynep Gök (klarnet) ve Engin Yaşar (keman) solist olarak Oda Orkestrasına eşlik etti. Zeynep Gök, A. Piazzolla’nın ünlü Oblivion eserini seslendirirken, Engin Yaşar da Lovland’ın yine çok bilinen Secret Garden eserinin Adagio bölümünü icra etti. Konservatuvar eğitmenleri başarılı performanslarıyla kitap dostlarından alkış aldı.

 

ŞEHRİN ŞARKILARI 

Üçüncü ve son bölümde ise aynı zamanda konsere ismini veren şehrin şarkıları yer aldı.  Konservatuvar Ses Eğitmenlerinden Tuğçe Erenci, Oda Orkestrası ve konuk saz üstatları eşliğinde “Kadifeden kesesi,” “Sabahın seheri”, “Denizde akşam” ve “Kalbe dolan o ilk bakış” adlı şarkıları okudu. Klasik müzik formatının eşlik ettiği şarkılar, 13. Kocaeli Kitap Fuarı’nda sanatın ve kitabın dostluğuna anlam kattı. 

 

BELEDİYE KONSERVATUVARI ODA ORKESTRASI

Keman, viyola, viyolonsel, klarnet ve flüt enstrümanlarından meydana gelen Oda Orkestrası 25 kişiden oluşuyor. Oda Orkestrası içerisinde müzik öğretmenleri, Büyükşehir Belediye Konservatuarı öğrenci ve eğitmenleri ile müzik bölümü mezunları bulunuyor. Tüm Oda Orkestrası üyelerinin, hayatlarının bir döneminde Kocaeli’nde yaşamış olmaları ise ortak özellikleri arasında yer alıyor. Engin Şen şefliğindeki Oda Orkestrasında görev yapan sanatçılar şöyle:

 

I. Keman

Oğuz Özzeren

Seda Gülşen Kınış

 

ll. Keman

Engin Yaşar

Nilay Uzun

Viyola

Ahmet Efe Küçük

Viyolonsel

İsmail Hakkı Gayretli

Gizem Yaşar

 

Klarnet

Zeynep Gök

 

Flüt

Ekim Türkü Özdemir

 

Piyano

Ömer Faruk Arslan

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2
deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı