Piksel. | O'art 2022 mezunlarından karma dijital sergi “Yumuşak Disiplin"

2015 yılından bugüne dek, sanata ve sanatçıya destek veren çalışmaları hayata geçiren Odeabank’ın sanat platformu O’art, sezona burs verdiği genç sanatçılar ile “merhaba” diyecek. Ekmel Ertan ve eser sahibi sanatçıların küratörlüğüyle gerçekleşecek “Yumuşak Disiplin” isimli dijital sergi 6 Eylül-6 Ekim tarihleri arasında Alan Kadıköy’de sanatseverlerle buluşacak.

SANATI toplum adına ulaşılabilir kılma hedefiyle 2015 yılında Odeabank tarafından hayata geçirilen O’art, sanatseverlere ve sanat yaşamına farklı renkler ekleyebilmek için orijinal işlere imza atarken yeni vizyonu ile dijital sanata odaklanıyor. 

Odeabank’ın sanat platformu O’art, Türkiye’de dijital sanata katkı sunmak ve yeni medya sanatçılarını desteklemek için geçtiğimiz yıl eğitim ve destek programlarından biri olan Piksel ile önemli bir iş birliğine imza attı. Odeabank, kuruluşunun 10. yılında hayata geçirdiği program ile dijital sanat alanında çalışmalar yapmak isteyen, üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun ya da eğitimine devam eden 10 sanatçıya kişi başı 100’er bin TL olmak üzere toplamda 1.000.000 TL eser üretim desteği verdi. 1.000.000 TL eser üretim desteği alan sanatçılar Beyza Dilem Topdal, Birce Özkan, Ceren Su Çelik, Eda Şarman, Gözde Betülay Yorulmaz, Habat Bayram, Haluk Miraç Aykın, İmelda Kuyumcu, Naz Nar ve Yekateryna Grygorenko 3 aylık yoğun bir eğitim programı olan Piksel. | O’art Yeni Medya Misafir Sanatçı Programı kapsamında Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen sanatçıları, küratörleri, sanat profesyonelleri, koleksiyonerleri ile tanışma ve beraber çalışma fırsatı buldular. Yeni Medya ve dijital sanat alanında aldıkları mentörlüklerin yanında Masterclass programı ile yeni medya sanatı üretiminde kullanılan yazılım ve donanımlara dair çeşitli eğitimler de aldılar.   Piksel. | O’art 2022 mezunları eğitim programı sonunda O’art tarafından organize edilen “Yumuşak Disiplin” isimli dijital sergiyle sergide eserlerini sergileme fırsatı bulacak.

Geleneksel sanat tekniklerinin dijital sanat ile bir araya geldiği eserlerin yer aldığı “Yumuşak Disiplin” isimli karma sergi, 6 Eylül- 6 Ekim tarihleri arasında Alan Kadıköy’de ziyaret edilebilecek. Sergi her gün 10.00-19.00 saatleri arasında ücretsiz olarak gezilebilecek.

Ekmel Ertan ve katılımcı sanatçıları kolektif küratörlüğünde gerçekleşecek sergide yer alan sanatçılar; Beyza Dilem Topdal, Ceren Su Çelik, Eda Şarman, Gözde Betülay Yorulmaz, Xabat Bayram, Haluk Miraç Aykın, İmelda Kuyumcu, Naz Nar ve Yekateryna Grygorenko olacak.

Sergi ile ilgili olarak Küratör Ekmel Ertan şunları söyledi; “Dijital bize sorgulama zamanı ve fırsatı vermeden bedenimizin ve zihnimizin derinliklerine doğru ilerliyor. İnsan iki ayağı üzerine kalktığından itibaren teknoloji ile bedensel kapasitelerini arttırıyor. Yarattığımız teknoloji ile dünyayı değiştirdik. Bu sergiyi ortaya çıkaran kolektif araştırma ve üretim sürecinde, teknolojinin bu dünyayı değiştirme gücünü ‘nesneyi disipline etmek’ diye kodladık. Nesneleri, doğayı ve şeyleri ‘disipline ediyor’ her teknoloji. Hatta teknolojinin ‘nesneleştirdiği’ bireylere dönüştüğümüz ölçüde kendimizi de bu kategoride sayabiliriz. ‘Yumuşak Disiplin’ tam da teknolojinin ve özellikle dijital teknolojilerin kendi rızamızla bizi kendi disiplinine sokmasını ele alıyor. ‘Yumuşak Disiplin’ teknolojiyle bedenlerimizin, zihnimizin ve toplumsal varlığımızın nasıl bir dönüşüme maruz kaldığını sorguluyor. Failliği teknolojinin ve esasen teknoljiyi failleştirenlerin elinden alarak demokratik ve eşitlikçi bir teknoloji anlayışını geliştirmenin mümkünatı üzerine sorular soruyor.”

 

Odeabank Hakkında: 

Türkiye bankacılık sektöründe 15 yıl aradan sonra lisans alarak Bank Audi Group’un yatırımıyla 2012 yılında kurulan Odea Bank A.Ş., 2023 Haziran ayı itibarıyla, 16 ilde, 48 şubesi ve toplam 1.170 çalışanı ile faaliyet göstermektedir. Odeabank, Mart 2023 itibarıyla toplam aktif büyüklüğü açısından özel mevduat bankaları arasında 12. sırada yer almaktadır. Odeabank’ın aktifleri 73.8 milyar TL, mevduatları 56.7 milyar TL, brüt kredileri 36 milyar TL ve katkı sermaye dahil öz kaynakları 10.9 milyar TL’dir. Ağustos 2016 itibarıyla International Finance Corporation (IFC) ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD)’nın da hissedarları arasında bulunduğu Odea Bank A.Ş.’nin çoğunluk hissedarı Banka Audi SAL’dır.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2
deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı