Palandöken Kültür Yolu Festivalinde Üçüncü Gün Geride Kaldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye’nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak üzere bu yıl 11 şehirde düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivalleri’nin Erzurum’daki durağı Palandöken Kültür Yolu Festivali üçüncü gününde de Erzurumluların yoğun ilgisine tanıklık etti.

 

ŞAİR İBRAHİM SADRİ’DEN MEMLEKETİM MERHABA…

Palandöken Kültür Yolu Festivali kapsamında şair İbrahim Sadri, kendi şiirleri ve ünlü şairlerin memleket sevdasını dile getirdikleri şiirlerini yorumladığı özel sahne gösterisi “Memleketim Merhaba” ile İbrahim Erkal Dadaş Kültür Merkezi’nde Erzurumlularla buluştu. İbrahim Sadri’ye orkestrasının da eşlik ettiği gösteride, şiirlerle birlikte memleket türküleri ve şarkıları da seslendirildi. Sezai Karakoç, Nurullah Genç, Bahattin Karakoç, Attila İlhan, Yavuz Bülent Bakiler gibi büyük şairlerin unutulmaz dizeleri eşliğinde benzersiz bir müzikli şiir gösterisi sunan usta yorumcu İbrahim Sadri, Palandöken Kültür Yolu Festivali kapsamında Erzurum’da olduğu için çok mutlu olduğunu ifade etti. Gösteride ayrıca Kültür Merkezi’ne adını veren sanatçı İbrahim Erkal da anıldı.

 

 AZİZİYE TABYALARI’NDA TASAVVUF RÜZGARI

Erzurum’un tarihi dokularından biri olan ve Sultan Abdülaziz döneminde bölgenin tarihi, kültürel ve ticari yollarının korunması ve kontrol altına alınabilmesi için yapılan Aziziye Tabyaları, Palandöken Kültür Yolu Festivali kapsamında her gün olduğu gibi dün de tasavvuf müziği dinletisine sahne oldu. Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı sanatçıların halkla buluştuğu dinleti etkinliği festival boyunca her gün saat 15:00’de halkla buluşuyor. Öte yandan Aziziye Tabyaları’ndaki dinleti sadece Erzururumluların değil Azerbaycan, İran ve Türkmenistan’dan gelen ziyaretçilerin de yoğun ilgisiyle karşılaşıyor.

 

AŞIK GELENEKLERİ NESİDEN NESiLE AKTARILIYOR 

Palandöken Kültür Yolu Festivali kapsamında her gün saat 16:30’da Erzurum Kale Önü’nde gerçekleşen Aşık fasılları etkinliği, Erzurumlu aşıkların karşılıklı atışmalarına ev sahipliği yapıyor. Etkinliğe bölge halkı ve ziyaretçilerin yanı sıra özellikle çocuklar ve gençler de yoğun ilgi gösteriyor.

 

NİHAT HATİPOĞLU ERZURUMLULAR İLE BİR ARAYA GELDİ

Palandöken Kültür Yolu Festivali’nin üçüncü gününde Üç Kümbetler Millet Bahçesi’nde Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’nu izlemeye gelen Erzurumlular etkinlik alanını doldurdu. Erzurumlu sanatçılar Fırat Türkmen ve M. Ahmet Fescioğlu program boyunca Nihat Hatipoğlu’na tasavvuf müziğinden örnekler ile eşlik etti.

 

ALİ KINIK ERZURUMLULARLA BULUŞTU

Türk Halk Müziğinin güçlü sesi Ali Kınık, Palandöken Kültür Yolu Festivali’nin üçüncü akşamında, sazıyla ve türküleriyle sahne aldı. Erzurum Miting ve Kongre Alanında düzenlenen konserde on binlerce Erzurumlu keyifli anlar yaşadı. 

Kültür ve Turizm Bakanlığınca Erzurum’da düzenlenen Palandöken Kültür Yolu Festivali 27 Ağustos Pazar günü sona erecek. Festivallerin bir sonraki durağı ise Çanakkale Troya Kültür Yolu Festivali olacak. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2
deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı