Doğum Haritası Nedir? Doğum Haritası Analizi Nasıl Yapılır?

Natal (doğum) harita çıkarmak üst seviyede astrolojik bilgi gerekliliği içeren, herkes tarafından yapılamayacak bir işlemdir. Dolayısı ile astrolog olmayanların kendi doğum (natal) haritasını çıkarması, gerekli astrolojik donanımlara sahip olunmadığı sürece imkan dahilinde değildir. Sevindirici tarafı şu ki, teknoloji çağında olduğumuz bu günlerde bütün hesaplamaları sizin yerinize yapabilecek programlar mevcuttur. Biz de sitemizi kişisel doğum haritanızı en kolay şekilde çıkarabilmeniz için tasarladık.

Gök haritalarının yoruma bağlı kısımları olsa bile, gerçekte astrolojinin belli kuralları içerisinde aşağı yukarı aynı anlamları ifade eder. Bu nedenle bire bir olmasa bile farklı astrologların verdiği bilgiler bir birleri ile örtüşür.

Gökyüzü haritaları her dakika değişse de, doğum haritası belli bir ana ait gökyüzünün bir fotoğrafı olmasından dolayı değişmez.

Gök günlükleri (ephemeris) özel bir tarihe göre gezegenler ve Güneşin pozisyonlarını görmek için kullanılan teknik tablolardan oluşur. Bu bilgilere bakarak, astrolojik gezegen konumlarını görebilirsiniz buna rağmen, gerek haritayı tam manada çıkarmak ve gerekse elde ettiğiniz verileri okuma ve yorumlama bölümünde tıkanıklık yaşayabilirsiniz. Haritadaki teknik tabirlerin okunması sadece eğitimli astrologlar tarafından icra edilebilecek zor ve karmaşık bir iştir. Böyle bir hizmet için bir astroloji uzmanından profesyonel destek alabilir ya da astroasist.com un doğum haritası hesaplama aracından faydalanabilirsiniz.

Astroloji dalında uzman değilseniz bile şahsınıza ait tamamen detaylı analizler içeren astroloji haritanızı çıkarabilirsiniz. Bunun için yalnızca doğum anınıza ait tarih verilerini ve coğrafi konumunuzu formdan seçmeniz yeterlidir. Haritamı göster butonunu tıkladığınızda derhal haritanızı çıkarmış olacaksınız.

Astrolojik natal harita bir kimsenin doğduğu esnada bulunduğu bölgeye ilişkin astrolojik tesiri olan Güneş ve diğer gezegenlerin bulunduğu noktaları görmemize olanak sağlayan bir haritadır.

Kabaca tarif edersek ücretsiz çıkarılan doğum haritaları astroloji sahasında uzmanlaşmış kişilerin sahip oldukları bilgilerin teknolojinin ilerlemesiyle birlikte özel yazılımlara aktarılarak sunulan türüdür.

Doğum haritası oluşturulurken hesaplamada kullanılacak olan zaman bilgilerinin doğruluğu büyük önem teşkil eder ki, burçların değiştiği günlerde bazen bir iki dakikalık sapmanın bile tüm astrolojik konumları doğrudan etkileyeceğini bilmek gerekir. Natal haritaların doğru bir şekilde çıkarılabilmesi ve anlamlarının izah edilebilmesi için, doğumun gerçekleştiği saatin tam olarak bilinmesi şarttır. astroasis.com sitemizde ücretsiz olarak kullanımınıza sunduğumuz doğum haritası programı da, yıl, ay, gün, saat ve dakika olarak giriş sağlayacağınız bu bilgiler ışığında kişiye özel astrolojik doğum haritası sonucunu yorumlu bir şekilde vermektedir.

İnternet üzerinde epeyce natal (doğum) harita uygulaması bulunduğunu görüyoruz. Bu sitelere göz attığımızda, önemli bir kısmının yalnızca astrolojik pozisyon sembollerine yer verdiğini, ancak bu sembollerin ne manaya geldiğini herkese göre anlaşılır şekilde izah etmekte yeterli olmadığını görüyoruz. Halbuki astrolojiyi yeterli düzeyde bilmeyen kişiler yorumlu doğum haritası verilerine gereksinim duyarlar. Bu bilinçle bizler de astroasist.com olarak en anlaşılır, detaylı ve kapsamlı yorumları kapsayan bir ücretsiz doğum haritası servisi olarak yayınlarımızı sürdürüyoruz.

Uzun seneler evvel astrolojik hesaplama yapanların ephemeris kullanarak uzun uğraşılardan sonra çıkarmak zorunda kaldıkları doğum haritalarını, artık teknolojinin de yardımıyla bir kaç basit adımla oluşturmak ve tüm detaylarını incelemek mümkün hale geldi.

Yükselen Burç Hesaplama Yükselen Burç Nasıl Hesaplanır?

ASC Ascendant doğum saatinizde bulunduğunuz coğrafi konuma göre, doğuda yükselmekte olan burca verilmiş olan isimdir. 12 evlik sisteme göre tertiplenmiş olan astrolojik haritanızdaki birinci evinizdir. Astrolojiyi takip etmeyenler çoğunlukla kendilerini Güneşin ifade ettiği burca göre tarif etseler bile, dışarıdan bakılınca dışarıdan bakılınca daha farklı görünebilirler. Çünkü dışarıya verdiğimiz izlenim kesinlikle yükselen burçla alakalıdır.

Bildiğiniz üzere, Güneşin ışığından daha fazla yararlanmak maksadıyla saatler belli zamanlarda ileri/geri alınırlar. Son dönemlerde ülkemizde bu uygulama kullanılmıyor olsa da, yükselen burcu tespit edilecek kişinin doğum senesinde böyle bir uygulamanın olup olmadığı netleştirilmeli ve tüm hesaplama bu bilgi ışığında yapılmalıdır.

Astroloji tabanlı olmayan sitelerde yükselen burç bulma yöntemleri ararken bazı tabloları görmüşsünüzdür. Yükselen burcun hesaplanması hususunda kesin bir bilgi ortaya koyan bu şekilde basit bir yükselen burç bulma cetveli bulunmamaktadır aslında. Baktığınız herhangi bir çizelgede, doğum yerine yer verilmiyor ve yalnızca hangi Güneş burcundan olduğunuz ve 2 saatte bir yükselen sıralaması yapılmışsa önemsemeyin. Çünkü gerçek yükselen burç hesaplama işleminde coğrafi konum bilgisi, yerel saat farkı ve bununla birlikte mevsimsel saat uygulaması kesinlikle gerekmektedir.

Sitemizdeki hesaplama formu aracılığı ile hiç bir astroloji bilgisine sahip olmadan bile yükseleninizi bulabilirsiniz. Yapacağınız işlem son derece kolay. Tabi ki doğduğunuz andaki saati net bir şekilde bilmeniz şartı ile. Uygulamamızdaki yükselen burç hesaplama formuna, doğduğunuz saati ve coğrafi konumunuzu girin, devamında aktifleşen göster butonunu tıklamanız kafidir.

Yükselenimizin ne mana taşıdığı ve ne tür özellikler verdiği, hesaplamanın ardından elde edilen bilgilerle beraber verilmektedir. Doğum haritasında 1. Evin önemi dış burçtan (Güneş burcu) bile fazladır demek aslında yanlış olmaz. Çünkü doğum haritalarındaki 1. Ev ortaya çıkarıldıktan sonra tüm ev konumlarının öbür detayları da ortaya çıkacaktır. Doğum haritası okumalarında tahminler muhakkak 1. Evde konumlanan burca göre yapılır. Sadece bu bile yükselenin yüksek önemini anlamaya yeten önemli bir göstergedir aslında. Doğduğunuz şehir ve doğum saati bilgilerinizi girerek muhakkak yükseleninizi tespit edin veya ettirin. Bu tespit, kendi özelliklerinizi daha iyi anlamanızı, dışarıdan nasıl göründüğünüzü hızlı bir şekilde bilmenizi kolaylaştırır.

Yükselenin bulunması için gök günlüğü verilerinden faydalanılır. Bu kaynaklar herkes için anlaşılma imkanı olmayan teknik bilgilerle doludur. Ephemeristen faydalanabilmek için astrolojide üst seviyede bilgi ve deneyim sahibi olunması gerekmektedir. Yükselenin bulunmasında en garanti ve güvenilir yöntemlerin başında bir astroloji uzmanından profesyonel destek almak ve çeşitli astroloji programları kullanmak gelir. Bizim astroloji yazılımımızı da bu amaçla güvenle kullanabilir, yükseleninizi net bir kesinlikle bulabilirsiniz.

Doğum Saatine Göre Güneş Burcu Hesaplama

Güneş’in konumlandığı burcunuz doğal karakterinizi ve yaşantınızın olağan akışı boyunca değişmeyen içselleştirdiğiniz özellikleri ortaya koyar. Bu özellikler sizin dünyaya ışıldadığınız görüntü, içten gelen özelliklerinizdir. Aslında enerji kaynağımız olan Güneş, Güneş Sistemi’nin tam olarak merkezinde yer alır ve aynen bu biçimde burcunuzdaki Güneş de eşsiz kişisel odak noktanızı tanımlar. Astrolojik kişisel özelliklerinizi daha iyi bilmek için websitemizdeki Güneş burcu hesaplama programından yararlanabilirsiniz. Güneş, Güneş sistemimizdeki en önemli yönetici olduğu gibi, doğum haritalarında da en önemli güç olarak yorumlanır. Bu güçlü etki, kimliğinizle ve yaşamınız boyunca kim olmaya yaklaştığınızla ilişkilidir. Kabiliyetlerinizi çevrenizle nasıl etkileşime sunduğunuzu ortaya koymakla kalmaz ki aynı zamanda değerlerinizin, amaçladığınız şeylerin ve benlik duygunuzun temel taşını oluşturur. Yaşlanma sürecine geçildiğinde, Güneş burcunuzla olan bağlantınız artar çünkü bu dönemde, gerçekte kim olduğunuz konusunda kendinizi daha iyi anlayabilirsiniz.

Ücretsiz Ay Burcu Hesaplama Kişiye Özel Yıldız Haritası

Ay’ın konumlandığı burç insanlara göstermediğimiz iç konuları ifade ettiğinden dolayı duygusal reaksiyonlarımızla ilgi pekçok hadise Ay’ın bulunduğu burçla direkt olarak alakalıdır ki, zevkle yaptığımız konular ve alışkanlıklarımız dahi burçlardaki Ay’ımızın etkisiyle ortaya çıkan konular arasındadır. Duygularımız üzerindeki sert ve kararlı etkisiyle hayatımızın tüm alanlarını ciddi seviyede etkileyebilir ancak, en önemlisi sürdürdüğümüz ilişkiler üzerindeki etkisidir. Haritamızdaki Ay burcu bir yandan da sevgiden ne beklediğimizi, beslenme yöntemlerimizi ve duygusal manada rahata erme ihtiyaçlarımız da biçimlendirir.

Kendinizin veya tanıdığınız birinin içsel dünyasını anlamak için, web sitemizdeki Ay burcu hesaplama aracından yararlanabilirsiniz. Şayet haritanızda Ay’ın hangi burçta olduğunu bilmek istiyorsanız doğum tarihi ve doğum yerinizi ilgili kutucuklara yazmanız gerekiyor. Ardından butona tıklayın. Ay burcunuz derhal hesaplanacaktır. Şayet başka bir insana ait Ay burcu konumuna erişmeyi isterseniz o kişiye ait doğum anı bilgilerini, Ay’ın mevcut pozisyonunu bilmek istiyorsanız içinde bulunduğunuz ana ait zaman bilgilerini hesaplama formuna girmeniz gerekiyor. Bununla beraber o tarih ve saate ait Ay’ın hangi burçta olduğunu ve o konumda hangi anlamlarda yorumlandığını okuyabilirsiniz.

Duygusal alandaki hemen her konuda etkili olan Ay’ın doğum haritasındaki konumu astroloji alanındaki uzmanların önemli saydıkları temel konulardandır. Bir doğum haritasında, Ay’ın bulunduğu burç, özellikle dışarıya içgüdüsel manada nasıl tepki verdiğimizi tespit etmemizi sağlar.

Ay’ın sembolik manada koruyucu olarak Güneş etrafında dolaşması ve Güneş’in ışıklarını bizlere ulaştırması gibi, Ay burcumuz da kendimizi korurken nasıl davrandığımızı, kendimizi nasıl güvende ve rahat hissettirdiğimizi belirtir.

Diğer burç hesaplamalarındaki gibi, Ay burcunu bulmak için de doğum bilgilerinin net olarak bilinmesi gerekmektedir. Bu kısmın doğruluğu önemlidir, çünkü yalnızca küçük bir saat farklılığı değişik bir burcu gösterebilir, bu nedenle emin olmak adına mutlaka dikkatli olunması gerekir. Tam doğum saati bilgilerine sahip olmanız halinde, sitemizdeki gibi iyi bir otomatik hesaplama uygulaması doğru sonucu almanıza yardımcı olacaktır.

Merkür Burcu Nedir? Merkür Burcu Analizi Nasıl Yapılır?

Merkür burcunuzdan nasıl etki aldığınızı görmek için Merkür burcu öğrenme programımızı kullanıp bu tespiti yapmanız gerekir. Merkür’ün doğum haritasındaki konumu, öğrenme, bilgiyi toplayıp yayma ve diğer insanlarla paylaşımda bulunma şeklimizde etkilidir. Yerleştiği burca göre farklı özellikler gösteren Merkür burcu, zeka potansiyelimizi ve bu zekamızı nasıl ortaya koyduğumuzu gösterir. Merkür yerleşimimiz düşünce yapımızı, nasıl yazdığınızı ve insanlarla iletişim kurma yöntemimizi belirler. Yeni tanıştığımız kişinin, gerçekte Güneş’in bulunduğu burcu ile değil, Merkür burcu ile tanışırız. Merkür burcumuz iletişim şeklimiz üzerinde tesirli olduğundan, ve düşünce sürecimizi yönettiğinden dolayı, yaşamımızın her alanını etkisi altına alır.

Gerçek Venüs Burcu Hesaplama Sistemi

Venüs hareket halinde iken, 24 saatte ortalama bir derecelik mesafe ilerler. Bu durum bir burçta neredeyse bir ay konakladığı anlamına gelir. Bununla birlikte on sekiz ayda bir kez geriye doğru hareket eder ki, Venüs’ünüzü tam olarak belirlemenin en geçerli yöntemi doğum haritasından yararlanmak ve doğduğunuz gün ve saatte hangi burçta olduğunu anlamak için çevrimiçi bir Venüs burcu hesaplayıcısı kullanmaktır. Doğum haritasındaki Venüs değerlerle ilgili olduğundan özellikle maddiyat ve parayla olan ilişkimizi yönetir. fakat bundan daha önemlisi, doğum haritamızdaki Venüs sevgi potansiyelimizi, şefkat gösterme biçimimizi, aşka verdiğimiz önemi haber verir. Muhtemel aşkınızla aranızdaki romantik uyumu anlamak için Güneş burcuna bakmak eğlencelidir fakat, Venüs burcu yorumu tam anlamıyla aşkın kalbine inmenin en geçerli metodudur.

Mars Burcu Hakkında Tüm Detaylar ve Özel Haritanız

Diğerlerine bakarak Mars nispeten daha hızlı hareket eden bir gezegendir ve hangi tarihlerde gerileme hareketi yaptığına göre iki – yedi aylık süre zarfında burçlarda kalır. Mars gezegeninin tüm zodyağı kat etmesi yaklaşık 24 ay sürer. Bu 2 yıllık süreyi net olarak saptayabilir, içinde bulunduğunuz süreçte neler yaşadığınıza ve neler hissettiğinize göre hatırlatıcı işaretlemeler yaparsanız, bir sonraki Mars döneminde nasıl hareket edeceğiniz ve enerjinizi hangi yolla arttıracağınız hakkında ipuçları almış olursunuz. Mars burcunuzun ne tür etkiler verdiğini öğrenmek, hareket yönteminiz ve motivasyon kazanmak için ihtiyacınız olan şeylerle ilgili bilgilendirici niteliktedir. Bu bilgiler, enerji yüklenmenize ve yaşamınızı kolaylaştırmanıza yardım edebilir. Haritanızdaki Mars’ın konumunu hızlı bir şekilde tespit etmek için Mars burcu hesaplama sistemi kullanmakta fayda vardır.

Jüpiter Burcu Analizi ile Neler Öğrenebilirsiniz?

Jüpiter’in haritadaki konumu hakkınızda bilinenden çok daha fazlasını söyler, algınızı genişletme ve bilinç seviyenizi yükseltme metodlarını su üstüne çıkarır. Genişlemeyi ifade eden Jüpiter genelde bu özelliği ile birlikte bol miktarda doğruluk ta getirir. Jüpiter’in bulunduğu burcu iyi anlamış olmanız, hayatınıza daha fazla şansı çekmenize yardımcı olur. Jüpiter burcunuzu takip etmenin birden fazla yolu bulunmaktadır. Çevrimiçi bir astroloji aracını kullanarak bir tek tıklamayla Jüpiter’inizin pozisyon aldığı burcu zahmetsizce bilebilirsiniz, tabiki doğuma ilişkin verilerinizi bilmeniz durumunda. Bununla birlikte Jüpiter burcu tablosunu kullanarak tarihlerden de yola çıkabilirsiniz. Natal haritanız varsa Jüpiter’inizin konumlandığı burcu buradan da görebilirsiniz. Şayet neyi ifade ettiğiyle birlikte bu konuma detaylıca bakmak isterseniz Jüpiter burcu bulma uygulamamızdan faydalanabilirsiniz.

Satürn Burcu Analizinde Neler Var? Nasıl Hesaplanır?

Haritada, Satürn’ün bulunduğu burç, sınırlandığımız alanları, korkularımızı ve sorumluluk hislerimizi gösterir. Satürn’ün bulunduğu burç sorumluluklarımızla olan ilişkimizi izah edebilir ve bununla beraber, esasen açıklayamadığımız ve üstelik kişiliğimizin bir parçası olarak kabul ettiğimiz özellikleri de gösterir. İlk sırada hareket eden Satürn, burçların her birinde yaklaşık olarak iki buçuk yıl geçirir ve baştaki konumuna yeniden dönmesi 28 ila 29 yıl alır. O tekrar geldiği konuma Satürn’ün Dönüşü denir ve bu bir tür olgunluk süresidir. Bu, aynı yaş grubunun birbirine yakın yaşam dersleri aldığı manasındadır. Websitemizde bulunan Satürn burcu hesaplama sistemi yardımıyla Satürn’ün bulunduğu astrolojik pozisyonu anlayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2
deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı