Peri Masalı Nedir?

Peri Masalı Nedir Peri masalları, tipik olarak büyülü ve fantastik öğeler içeren hikayelerdir. Genellikle perileri veya diğer doğaüstü yaratıkları içerirler ve genellikle ahlaki bir dersi vardır. Masallar genellikle çocuklara yöneliktir, ancak birçok yetişkin de onlardan zevk alır.

Peri masallarının çoğu sözlü gelenekten gelir ve ancak daha sonra yazılmıştır. Bir peri masalının bilinen ilk basılı versiyonu, 1634’te yayınlanan Külkedisi’dir. Ancak birçok bilim adamı, peri masallarının bundan çok daha eskilere dayandığına inanır. En eski masallar Yunanistan ve Roma gibi eski uygarlıklarda anlatıldığı düşünülmektedir.

Bugün peri masal oku, hem çocuklar hem de yetişkinler arasında popüler olmaya devam ediyor. Sayısız kitap, film ve diğer medya biçimlerine uyarlandılar.

Masalların Özellikleri

Masalların Özellikleri Peri masalları, tipik olarak periler, goblinler, elfler, troller, cüceler, devler, deniz kızları veya konuşan hayvanlar gibi folklorik fantezi karakterlerini içeren bir tür kısa hikayedir. Masallar, sihrin varlığı ile efsane ve fabl gibi diğer halk anlatılarından ayırt edilebilir. Terim, esas olarak Avrupa geleneğinde kökenleri olan ve sözlü hikaye anlatımı geleneği ile ilgili hikayeler için kullanılır.

Masalların ortak özellikleri şunlardır: maceraya atılan bir kahraman; büyülü yaratıklar veya nesneler; iyi kötülüğe galip gelir; ve krallığa düzenin restorasyonu. Peri masalları genellikle, kahramanların ve kadın kahramanların “sonsuza dek mutlu” yaşadığı mutlu sonlara sahiptir.

Peri masalları dünyanın her yerindeki kültürlerde bulunur. Film, televizyon, sahne prodüksiyonları ve çizgi romanlara uyarlandılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2
deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı