Büyükşehir'den yarıyıl tatilinde sanat ve eğlence atölyeleri

Çocuklar, yarıyıl tatilinin ilk haftasında Büyükşehir’in İzmit ve Gebze’de düzenleneceği etkinliklerde öğrenerek ve eğlenerek tatilin keyfini çıkartacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 23 Ocak-3 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek yarıyıl tatilinin ilk bölümünde çocuklar için sanat ve eğlence atölyeleri düzenleyecek. Ara tatile renk katacak olan etkinlikler, 23-27 Ocak tarihleri arasında yapılacak. Çocuklar için beş gün boyunca 24 farklı atölyede 118 etkinlik düzenlenecek. Bunun yanı sıra masal anlatımları, konservatuvar performansları ile konserlerden oluşan 11 sahne gösterisi gerçekleştirilecek.

İZMİT VE GEBZE’DE

Sanat ve eğlenceli atölyelerine  İzmit’te Kocaeli Kongre Merkezi, Gebze’de ise Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi ev sahipliği yapacak. 11-30 ila 16.30 saatleri arasında düzenlenecek etkinliklere 6-13 yaş arasındaki ilköğretim okulu öğrencileri katılacak. 19.00’dan sonra ise sahne gösterileri başlayacak.

ATÖLYELERE YOĞUN BAŞVURU

Öte yandan etkinlikler kapsamında gerçekleştirilecek atölyeler için başvuru sistemi oluşturuldu. Veliler başvuruların açıldığı ilk günden itibaren atölyelere yoğun ilgi gösterdi. Çok sayıda başvuru nedeniyle kayıtlar kısa sürede doldu. Kocaeli Kongre Merkezi fuayesi ve Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek sahne ve konser etkinlikleri için ise başvuru şartı aranmıyor. Tüm öğrenciler bu etkinliklerden başvuru yapmadan yararlanabilecek.

MÜDÜRLÜKLERİN ORTAK ÇALIŞMASI

Geçen yılki yarıyıl tatilinde büyük ilgi gören etkinlikler, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler ile Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlıklarına bağlı; Turizm ve Doğal Yaşam Alanları, Yaygın Eğitim (KO-MEK), Şehir Tiyatroları, Kültür Sanat Konservatuvar Şube Müdürlükleri ile Bilgi Evleri’nin işbirliğinde gerçekleştirilecek.

HEM ÖĞRENECEK HEM EĞLENECEKLER

Sanat ve eğlence atölyeleri geçen yıl olduğu gibi tatilin neşe kaynağı olacak. Kocaeli Kongre Merkezi fuaye alanında 24 farklı atölyede 118 etkinlik düzenlenecek. Ayrıca masal anlatımları, konservatuvar performansları ile konserlerden oluşan 11 sahne gösterisi gerçekleştirilecek. Bu bölümde: Çömlek, Kahve yapımı, Ebru, Ayraç yapımı, Ekmek ve Limonata Yapımı, Panç, Makrome Anahtarlık, Filografi, Kağıt Kıvırmada Tablo Yapımı, Ağaç Dilimi Boyama Atölyesi, Tohum Topu Yapımı, Saksı Boyama, Tezhip, Sesimi Keşfediyorum, Türkülerle Tanışıyorum, Çanta Yapımı ve Bilekklik Yapımı, Taş Boyama, Geleneksel Çocuk Oyunları Atöylesi, Origami, Ahşap Topaç  Yapımı atölyeleri yer alacak. Yine fuaye alanında konservatuvar öğrencilerinin performans sergileyeceği sahne yer alacak.

DIŞ KURUMLARDAN GELEN ATÖLYELER

Bunun yanı sıra dış kurumlardan gelen atölyeler de öğretici ve eğitici yönleriyle miniklerin el becerilerine katkı sunacak. Kahveci Müco, Gezen Çömlek, Işılay Baysak Masal Atölyeleri ( Mühür ve Sikke Atölyesi ) ve Karagöz Atölyesi öğrencilerin öğrenerek keyifli zaman geçirmesini sağlayacak. Soküm  (Ankara Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi) ise Köy Seyirlik Oyunları Atölyesi, Ihlamur Baskı Atölyesi, Türk Dünyası Çocuk Oyunları Atölyesi, Cam Altı Resim Atölyesi ve Kaşık Kukla Atölyesi ile çocukların yanında olacak.

HAYDİ ÇOCUKLAR, MASAL SAATİ BAŞLIYOR

Çocuk dünyasının en önemli ve anlamlı unsurlarından biri olan masal, yarıyıl tatil etkinliklerinde yer alacak. Etkinlikler boyunca 17.00 ila 18.00 saatleri arasında Yusuf Duru, Nazlı Çevik Azazi, Gökçe Kurt Elitez ve Berfin Kepez en güzel masallarla çocuklarla buluşacak.

KONSERLER VE SAHNE ŞOVLARI

Ara tatil etkinlikleri kapsamında ayrıca konserler ve sahne etkinlikleri düzenlenecek. Çocukların çok sevdiği Onur Erol etkinliklerin ilk gününde şarkılarını seslendirecek. Onur Erol Konseri, 23 Ocak Pazartesi akşamı Kocaeli Kongre Merkezi’nde 19.00’da başlayacak. Aynı konser 24 Ocak Salı günü Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezinde 16.00’da tekrarlanacak. Çöp Atlas Tiyatro Oyunu ise 26 Ocak Çarşamba akşamı Kocaeli Kongre Merkezi’nde 19.00’da perde açacak.

ASLAN HÜRKUŞ FİLMİ

Ara tatil etkinliklerine katılan öğrenciler, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) teknik danışmanlık desteğiyle hazırlanan Aslan Hürkuş Görevimiz Gökbey filmini izleyecek. Geçen yılın en çok izlenen 10 filminden biri olan Aslan Hürkuş Görevimiz Gökbey sinema filmi, ilk olarak 23 Ocak Pazartesi akşamı Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezinde 19.00’da gösterilecek. Filmin ikinci gösterimi ise 27 Ocak Cuma akşamı 19.00’da Kocaeli Kongre Merkezinde yapılacak.

ANADOLU ATEŞİ KIVILCIM GELİYOR

Sahne etkinliklerinden birini de Anadolu Ateşi Kıvılcım Dans Grubu oluşturacak. Sevilen topluluk 25 Ocak Çarşamba akşamı 19.00’da Kocaeli Kongre Merkezinde miniklere muhteşem bir gösteri sunacak.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2
deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni