Burhaniye'de Zeytin Hasat Festivali ve Deve Güreşleri Başlıyor

Bu yıl 18.si düzenlenecek olan ve geleneksel hale gelen “Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali” 21-22 Ocak tarihlerinde gerçekleşecek.  Burhaniye ile birlikte çevre İl ve İlçelerden de yüzlerce insanın katılacağı festivalin, her yıl olduğu gibi bu yılda coşkuyla geçmesi bekleniyor.

KENT TİYATROSU SAHNEDE..!

Burhaniye Belediyesi Kent Tiyatrosu tarafından ilk kez sahnelenecek “Çifte Balayı” isimli tiyatro gösterimi ile Cuma akşamı saat:20.00’de Reha Yurdakul Kültür Merkezinde tiyatroseverler ile buluşacak.

ÖNCE KORTEJ ARDINDAN YARIŞMALAR

21 Ocak Cumartesi günü 12.30’da bondo eşliğinde olacak kortej yürüyüşü ve ardından Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilecek açılış töreni ile başlayan Hasat Festivali kapsamında yapılacak etkinlilerde “Yöresel Yemek Yarışması” da yapılacak. Burhaniye’ye özgü sebze ve bitkilerin de olduğu lezzetler, geleneksel mirasın yaşatılması ve genç kuşaklara tanıtılması açısından büyük önem taşımaktadır. Yarışma; Yöresel yemekler, hamur işleri, tatlılar olarak 3 kategoride gerçekleşecek.

“COĞRAFİ İŞARET KONUŞULACAK”

Festival kapsamında, Ticaret Odasının düzenlediği moderatörlüğünü Gıda Mühendisi, Zeytinyağı Duyusal Analiz Uzmanı Dr. Dilşen Oktay Ertem’in yapacağı ve konuşmacı olarak , Ziraat Mühendisi, Tarım ve Gıda Yazarı Bilge Keykubat ve  Gıda Mühendisi, Yönetim Sistemleri Baş Denetçisi Yrd. Doç. Dr. Sibel Karaca Demircioğlu katılacağı  “Coğrafi İşaretin Sürdürülebilirliği ve Denetimi” konulu panele ise Reha Yurdakul Salonunda gerçekleşecek.

“TÜRKKÜLERLE KEYİFLİ BİR GECE”

Burhaniye Kültür ve Sanat Derneği Yarenler Korosu tarafından Cumartesi akşamı 20.00’de Reha Yurdakul Kültür Merkezi’nde Türk Halk Müziği konseri verilecek.

 “DEVE GÜREŞLERİ İÇİN HEYECANLI BEKLEYİŞ”

Festivalin en önemli etkinliklerinden olan Geleneksel Deve Güreşleri içinde Deveciler Derneğinin katkısı ve işbirliği ile çalışmalar başladı. Asırlık kültürü olan ve yüzlerce insanın büyük bir heyecanla beklediği güreşler için, ülkenin pek çok yerinden develer ve sahipleri, Burhaniye’de binlerce güreşseverlerle bir araya gelecek. Renkli ve heyecan dolu anların yaşanacağı Geleneksel Deve Güreşleri’nde dereceye giren develerin sahiplerine kupaları takdim edilecek.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2
deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yang覺n merdiveni