Rumeli’den Göçler ve Osmanlı’da Çok Kültürlülük söyleşisi yapıldı

16. Balkanlılar Halk Dansları ve Kültür Festivali’nde son gün
 

16. Balkanlılar Halk Dansları ve Kültür Festivali’nin son gününde  “İzmir’i Bir Balkan Kenti Olarak Tahayyül Etmek: Rumeli’den Göçler ve Osmanlı’da Çok Kültürlülük Söyleşisi” yapıldı. Söyleşiyi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de dinledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 16. Balkanlılar Halk Dansları ve Kültür Festivali kapsamında “İzmir’i Bir Balkan Kenti Olarak Tahayyül Etmek: Rumeli’den Göçler ve Osmanlı’da Çok Kültürlülük” söyleşisi düzenledi. İzmir Sanat Tiyatro Sahnesi’ndeki  

 

söyleşiyi  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de dinledi. Güneydoğu Avrupa, Balkanlar, Osmanlı ve Türkiye tarihi gibi alanlarda önemli akademik çalışmalar yürüten Prof. Dr. Fikret Adanır’ın konuşmacı olduğu söyleşinin moderatörlüğünü Bayram Şen yaptı.

Çok kültürlülüğün önemine değinen Prof. Dr. Fikret Adanır, “Dil birliği çok önemli.  Yeni bir millet yaratmak için yeni bir dil yaratıyoruz. Çok kültürlülük, kültürel çoğunluluk toplumların doğasında var. Bunları bilinçli hale getirmek gerek. Balkan Festivali gibi uluslararası alanda yapılan etkinlikler insanları bir araya getiriyor. Ortak noktalarımızı bizlere öğretiyor, gösteriyor” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2
deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni