Pierre Fabre’den “Yeşilçam Doğa ve Çocuk Filmleri Festivali”

Pierre Fabre’nin koşulsuz katkılarıyla “Yeşile Saygı” misyonu kapsamında, Mardin’in 16 köyünde 5 bin çocuğa ulaşılması hedeflenen “Yeşilçam Doğa ve Çocuk Filmleri Festivali” başladı. Bu proje sayesinde, 16 köy, bir engelli rehabilitasyon merkezi ve bir de Mardin Yetiştirme Yurdu’nda 5 bin çocuğa ulaşılması hedefleniyor.

 

Fransız menşeili 60 yıllık ilaç ve dermokozmetik markası Pierre Fabre, çocuklara doğa bilinci ve sevgisini aşılamak üzere “Yeşilçam Doğa ve Çocuk Filmleri Festivali”ni 1 Eylül itibariyle hayata geçirdi. Eylül ayı boyunca devam edecek festival kapsamında; çocuklarla birlikte Mardin köylerinde çöp toplama, okullarda ağaç dikme, sirk gösterileri izleme,  doğa temalı 5 kısa film izleme ve kısa filmleri oylama etkinlikleri gerçekleşecek. Bu sayede çocuklar bir yandan eğlenirken, bir yandan da doğayı korumayı öğrenecekler.

 

Konusu “Doğa ve Çocuk” olan filmlerin ön elemesi jüri üyeleri; İspanyol Yönetmen Daniel Matesanz, Hollywood’da başarılı filmlerin Yönetmeni Tekin Girgin, Mardinli ödüllü Yönetmen Necdet Yiğit, ödüllü Görüntü Yönetmeni Halil İbrahim Çevik, Pierre Fabre Türkiye Genel Müdürü Dr. Hande Demirdere ve Pierre Fabre Türkiye Green Mission Elçisi Canan Akyurt tarafından yapıldıktan sonra seçilen filmler, çocuklar tarafından oylanacak. 

 

Bugüne kadar yaklaşık 2 bin çocuğa ulaşılan ve Mardin’in pek çok köyünde devam edecek festivalde; Mezopotamya Sirk Dünyası etkinliklerinin Hocaköy Okulu etabı 13 Eylül’de, Derik’teki Direkli Hacı Ahmet Irmak İlkokulu etabı da 14 Eylül’de tamamlandı. 

 

1 Eylül’de Alakuş Köyü’nde start verilen ve ardından sırasıyla; Akyazı Köyü, Eroğlu Köyü, Kızltepe Engelliler Derneği, Karakuyu Köyü, Bektaş Köyü etapları tamamlanan “Yeşilçam Doğa ve Çocuk Filmleri Festivali”, 23 Eylül’e kadar farkı köylerde, rehabilitasyon merkezleri ve yetiştirme yurtlarında devam edecek. Projenin finali ise, Dünya Çocuklar Günü ve Dünya Habitat Günü olan 1 Ekim’de özel konuklarla Mardin’de yapılacak. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2
deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni