Kardeş Halk Dansları Topluluklarından Unutulmaz Gösteri

“5-13 Ekim Uluslararası Başkent Ankara Haftası Şenliği” kapsamında Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Haymana Belediyesi ve Ankara Kulübü Derneği işbirliği ile gerçekleştirilen etkinlikte Kırgızistan, Kazakistan, Moldova, İran ve Bulgaristan’dan gelen kardeş Halk Oyunları ve Dans Toplulukları ile Ankara Seymenleri ve Bacıerenleri gösterilerini sundu.

 

Gösteriden önce kısa bir Haymana turu yapan ekiplere İlçenin tarihi ve kültürü hakkında bilgi verildi. Haymana Belediyesi’ni de ziyaret eden ekipler Belediye Başkanı Özdemir Turgut ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Kırgızistan ekibi Başkan Turgut’a yöresel ekmeklerinden ikram etti.

 

Haymana Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Ankara Kulübü Haymana Şube Başkanı Talip Kapıcı yurtdışından gelen halk oyunları ekiplerinin gösterileriyle geceye renk katacaklarını belirtip emeği geçenlere teşekkür etti.

 

Talip Kapıcı’nın ardından söz alan Ankara Kulübü Derneği Başkanı Dr. Metin Özarslan Ankara’nın mazlum dünyanın kalbi olduğunu belirtip “Zamanla bu kimlik unutuldu, Ankara Kulübü Derneği olarak mazlum dünyanın halklarıyla bu etkinlikleri düzenliyoruz. Detskeri için Haymana Belediyesi’ne ve Belediye Başkanımız Özdemir Turgut’a teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Turgut “Biz Kardeşiz Biz Biriz” 

Böyle önemli bir etkinliğin Haymana’da gerçekleştiği için mutluluk duyduklarını belirten Başkan Turgut “Yurtdışından gelen kardeş topluluklarımızın ekiplerini ağırlamaktan mutluyuz. Biz kardeşiz biz biriz. Bugün Belediyemizi de ziyaret ettiler. Kendileriyle sohbet ettik. Geleneksel ekmeklerinden ikram ettiler. Biz de kendilerini Haymanamızda ağırlamaktan duyduğumuz memnuniyeti dile getirdik. Bu vesileyle ‘Suyu Sıcak, Havası Sert İnsanı Mert’ Haymanamıza tekrar hoş geldiniz diyorum.” dedi.

 

Halk Oyunları Ekiplerinden Unutulmaz Bir Gece

Konuşmaların ardından sahneye çıkan Moldova Gagauziya Copceac – Güneşli Koraf, Kırgızistan Kırgız-Ata Ayımdarı, Bulgaristan -Kültür evi Baço Kiro-,,1943g".folklor dans grubu,"Horce", Yaghish Dance Group-Tebriz Şeheri-İran Türkleri ve Kazakhstan Zharkent Ansambl "Kashgar" Halk Oyunları ekipleri ile Ankara Seymenleri ve Bacıerenleri sergiledikleri gösterilerle Haymanalılara unutulmaz bir gece yaşattı.

 

Gösterilerin ardından dünyanın çeşitli erlerinden gelen Halk Oyunları ekiplerine teşekkür plaketi sunuldu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2
deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni