İzmirAum’dan tarih kokan sergi

Ege Üniversitesi (EÜ) İzmir Araştırma ve Uygulama Merkezi (İzmirAum) tarafından İzmir'in kurtuluşunun 100. Yılı dolayısıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında “9 Eylül’den Modern İzmir’e” fotoğraf ve tarihi materyal sergisi sanatseverlerle buluştu. EÜ Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi Sergi Salonu’nda açılışı gerçekleştirilen sergide, 1920’li yıllar ile günümüz İzmir’inin karşılaştırıldığı fotoğrafların yanı sıra milli mücadele dönemine ait silah ve el bombası gibi materyaller yer aldı.

 

Serginin fotoğraf küratörlüğünü EÜ İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Prof. Dr. Zühal Özel Sağlamtimur ve İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Halit Kartal üstlendi. Serginin tarihi materyal küratörlüğünü ise İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi öğrencisi Ayda Nil Yapucu yaptı. Etkinliğe İzmirAum Müdürü Doç. Dr. Olcay Pullukçuoğlu Yapucu, akademik ve idari çalışanlar ile öğrenciler katıldı.

 

Sergi hakkında bilgi veren İzmirAum Müdürü Doç. Dr. Olcay Pullukçuoğlu Yapucu, “Sergimizde 9 Eylül 1922’den 9 Eylül 2022’ye kadar uzanan 100 yıllık bir süreci ele aldık. İzmir’in nasıl bir süreçten geçerek değiştiğini görmek ve göstermek istedik. Bu sırada modern İzmir’in nasıl ortaya çıktığını da görmüş olduk. Bir bakıma İzmir’in doğum gününü kutlamayı amaçladık. Ayrıca sergimizde Tire Belediyesinden temin edilen çok sayıda tarihi materyallere de yer verdik. Sergimizin tarihi materyal küratörlüğünü İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi öğrencisi Ayda Nil Yapucu üstlendi. Özellikle geçmişten günümüze ve modern İzmir’e ışık tutan fotoğraflar ise, fotoğraf küratörlüğünü üstlenen Prof. Dr. Zühal Özel Sağlamtimur’un destekleriyle yer aldı. Sergimizde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, ziyaretçilerimizi bekliyoruz” diye konuştu.

 

“9 Eylül’den Modern İzmir’e” fotoğraf ve tarihi materyal sergisi 17 Eylül’e kadar MÖTBE’de ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2
deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni