3D Sanatçısı Edward McEvenue Bu Hafta Yeni Yıl Neşesini NVIDIA Studio'ya Getiriyor

NVIDIA Omniverse Create uygulaması, GeForce RTX 3080 Ti GPU ile hızlandırılmış Autodesk 3ds Max, Houdini, Adobe Substance 3D ve Epic Games Unreal Engine’de üç boyutlu yaratıcı iş akışlarını güçlendiriyor.

NVIDIA Studio’ya bu hafta 3D sanatçısı Edward McEvenue ve NVIDIA sanatçısı Michael Johnson konuk oluyor. 

Edward McEvenue yaratıcı hayal dünyasını, tatil temalı kısa filmi The Great Candy Inquisition ile takipçilerle paylaşıyor. Kısa bir süre önce NVIDIA’nın  Meet the Omnivore serisinde  yer alan sanatçı, filmini Autodesk 3ds Max, Houdini, Adobe Substance 3D ve Unreal Engine’in yanı sıra NVIDIA Omniverse Create uygulamasıyla oluşturdu.

NVIDIA sanatçısı Michael Johnson, Omniverse Create’te tasarlanmış daha fazla kış temalı sanat eseriyle yeni yıl neşesini sunuyor. Video düzenleme uygulaması Filmora’nın, dışa aktarım sürelerini yarıya indiren GeForce RTX 40 Serisi GPU’larla NVIDIA AV1 çift kodlayıcı desteği eklemesiyle, yaratıcı uygulama iyileştirmeleri ve optimizasyonlar yeni yıl sezonunda erkenden geliyor.

Teknoloji şirketi CORSAİR’in iCUE yazılım sürümü 4.31, RTX 40 Serisi GPU’larla çalışan sistemlerde Gürültü Azaltma ve Oda Yankısı Engelleme özelliklerinin kilidini açarak NVIDIA Broadcast entegrasyonunu etkinleştiriyor.

Şekerin Gücü Adına

The Great Candy Inquisition, çocuksu meraklarla dolu acayip bir kısa film olarak dikkatleri üzerine çekiyor. Filmde, çocukların sadece şeker istemesini kıskanan ren geyiği oyuncakları, fındıkkıranlar ve diğer animasyon karakterleri, oyuncak krallığındaki şekeri yok etmek için yapışkan, tatlı bir yolculuğa çıkıyor. Peki, zencefilli kurabiye çocuk onları durdurabilecek mi?

Metaverse uygulamaları oluşturmak ve işletmek için bir platform olan NVIDIA Omniverse’de Omniverse Create uygulaması üzerinden nasıl büyük ölçekli bir dünya inşası ve sahne kompozisyonları oluşturulabileceğini yılın son NVIDIA Studio videosunu izleyerek öğrenebilirsiniz. 

McEvenue’nin neredeyse tüm yaratıcı iş akışı süreçleri GeForce RTX 3080 Ti GPU ile hızlandırılıyor. EDSTUDIOS’un kurucusu olarak McEvenue, kendisinin ve ekibinin görevleri hızlı ve verimli bir şekilde tamamlaması için kritik olan serbest çalışma görevini üstleniyor. 

The Great Candy Inquisition için modelleme işleri, karmaşık üç boyutlu modellerin ve simülasyonların hızlı bir şekilde oluşturulmasını sağlayan, RTX hızlandırmalı bir Karma XPU oluşturucuya sahip olan Houdini ve pürüzsüz, etkileşimli görüntülemenin kilidini açmak için RTX hızlandırmalı yapay zeka gürültü engelleme sistemini kullanan Autodesk 3ds Max arasında bölünüyor. Üç boyutlu varlıklar, Omniverse Create içindeki yerleşik varlık tarayıcısı kullanılarak Sketchfab ve Turbosquid’den elde ediliyor.

McEvenue, daha sonra RTX’in hızlandırdığı ışık ve ortam emilimi sayesinde saniyeler içinde Adobe Substance 3D Painter ve Designer’da dokular ve malzemeleri üretiyor.

McEvenue, Unreal Engine 5 ‘teki animasyonların hızlı ve kolay olduğunu söylüyor. RTX ile hızlandırılmış işleme özelliği, NVIDIA DLSS’deki yapay zeka özellikleri ile daha da geliştirilmiş olan fotorealistik ayrıntıyı, daha düşük çözünürlükte sunulan üst düzey çerçevelere uyarlıyor. Bunu yaparken aynı zamanda yüksek kaliteli ayrıntıları da koruyor.

Bu noktada McEvenue, çarpıcı sahneleri bir araya getirmek için üç boyutlu öğeleri Omniverse Create’e aktarıyor.

Omniverse Create, büyük ölçekteki aydınlatma, yansıma ve kırılmaların hepsini RTX GPU desteği sayesinde ışık hızında yapabilen gelişmiş, çoklu GPU ve yol izleme özellikli RTX Render’ı barındırıyor. McEvenue, hayranlık uyandıran ayrıntılarda değişiklik yapmadan sahneler üzerinde küçük dokunuşlar yapıyor. Omniverse Create, daha gerçekçi sahneler ve gerçekliğe çok yakın görselleştirmeler için NVIDIA vMateryallerine erişimi içeriyor.

McEvenue, “DOF, Bloom ve atmosferik sis gibi aydınlatmalar, malzemeler ve post prodüksiyon efektleriyle tasarımları aşamalı olarak yineleme ve gerçek zamanlı olarak görüntüleme özelliği, sanat eserlerini sonuçlandırmada büyük fark yaratıyor” diyor. 

The Great Candy Inquisition’ın tamamlanmasına az bir süre kala, ekip, farklı fiziksel konumlardan çalışmasına rağmen, Autodesk 3ds Max, Adobe Substance 3D Painter ve Unreal Engine’deki Omniverse Connector’ları aynı anda canlı senkronize ederek tercih ettikleri 3D uygulamalarında son detayları uygulayabiliyor. Bu kadar uyumlu bir sanal ortamda çalışmak, dosyaları indirme, yeniden yükleme ve yeniden indirme ihtiyacını ortadan kaldırmış oluyor.

McEvenue, EDSTUDIOS’un yaklaşan projelerinin GeForce RTX GPU’ları sayesinde çok daha hızlı tamamlanacağını da ekliyor. Sanatçı, “Gerçek zamanlı görüntüleme geleceğin teknolojisi ve yalnızca GPU ile çalışan sistemlerle mümkün kılınıyor. NVIDIA GPU’ları da bu sistemlerin başında geliyor” diyor.

Daha fazla ilham verici sanat eseri için Edward McEvenue’un websitesine göz atın.

Adım Adım Omniverse Çağına Doğru

NVIDIA sanatçısı Michael Johnson Omniverse Create’te kış temalı bir eser yaratma isteğiyle ay sonuna kadar sürcek olan ve dünyanın dört bir yanından sanatçılara açık olan # WinterArtChallenge için bir parça üzerinde çalışmaya karar verdi. Johnson bir hafta boyunca yarattığı farklı bakış açısıyla bir eser meydana getirdi.

Kremsi marshmallowlarla süslenmiş ve üzerinde “Mutlu Tatiller, Bizimkinden Sizinkine” yazılı, sıcak kakao fincanı bizlere tatil modunu sunuyor. Kupanın etrafına saçılmış kareler dolusu çikolata, zencefilli kurabiye, parıldayan süs eşyaları ve parıldayan bayram ışıklarından tüylü bir fırlatma da bize sıcacık hissettiriyor.

Kremalı marshmallowlarla süslenmiş ve “Herkese Mutlu Yıllar” yazan, buharı tüten bir fincan sıcak çikolatayla insanları yılbaşı moduna hazırlıyor.

McEvenue gibi Johnson da eserin görüş alanındaki açıları ve ışıklandırmayı hızlı bir çalışmayla değiştiriyor. Ardından inanılmaz gerçekçi görsellerini oluşturuyor. Johnson, objeleri yeniden boyutlandırarak ve onlara ince ayrıntılar ekleyerek süslerini şekillendiriyor. Daha sonra Adobe Substance 3D Painter Connector ile renkleri ve dokuları kolayca uyguluyor.

Muhteşem sanal dünyalar yaratmak için siz de Omniverse ‘ü indirin.

Yaratıcı Uygulama Güncellemeleri Bu Yeni Yıl Sezonunda Sizlerle

Wondershare’in 100 milyondan fazla kullanıcısı olan video düzenleme uygulaması Filmora, NVIDIA AV1 çift kodlayıcılarını GeForce RTX 40 Serisi GPU’lar tarafından desteklenen en son sürüm 12 güncellemesine entegre etti. İkili kodlayıcılar, işi otomatik olarak iki çıktıya bölerek ve dışa aktarma sürelerini yarıya indirerek art arda çalışabiliyor.

GeForce RTX 40 Serisi GPU’lar ayrıca, yüksek çözünürlüklü ve yüksek dinamik aralıklı videoların sorunsuz oynatılması ve GPU hızlandırmalı video efektlerinin daha hızlı işlenmesi için NVIDIA kod çözücü (NVDEC) ile daha hızlı kod çözmenin kilidini açıyor.

Filmora güncellemesi hakkında daha fazla bilgi edinmek için linke tıklayabilirsiniz. 

Oyuncular, içerik üreticisi ve PC meraklıları için yüksek performanslı donanım ve sistemlerde lider olan CORSAIR, şimdi yeni GeForce RTX 40 Serisi GPU’lar için destek sağlayan iCUE yazılımını piyasaya sürüyor.

iCUE Sürüm 4.31 ve sonraki güncellemeler, yapay zeka destekli özelliklerden yararlanmak için NVIDIA Broadcast teknolojisini entegre edecek. Gürültü Azaltma ve Oda Yankısı Engelleme özellikleri, klavye sesi, rahatsız edici mikrofon parazitleri, yüksek sesli PC fanlarını ve daha fazlasını ortadan kaldırarak içerik üreticilerinin ve profesyonellerin GeForce RTX 40 Serisi GPU’lar tarafından desteklenen sistemleriyle daha sessiz çalışmaları için uygun koşulları sağlıyor.

En son yaratıcı uygulama güncellemeleri için aylık NVIDIA Studio Driver’ı indirebilirsiniz.

Studio YouTube kanalındaki eğitici videolara erişebilir ve Studio bültenine abone olarak doğrudan gelen kutunuzda güncellemeler alabilirsiniz .

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2
deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni