Saray’da Büyük Zaferin 100.yılı coşkuyla kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. Yıldönümü, tüm yurtta olduğu gibi Saray’da da Onur ve Zafer- Hasat ve Günleri kapsamında Saray Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Zafer Yürüşü’ ve ‘Doğanay Temurkan- Orkestrası Konseri’ ile coşkuyla kutlandı.

 

SARAY’DA ZAFER COŞKUSU ALANA SIĞMADI
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100.yıldönümü, Saray Belediyesi tarafından düzenlenen Zafer Yürüyüşü ve Doğanay Temurkan ve Orkestrası Konseri ile kutlandı. Saat 20.00’da Atatürk Alanı’nda toplanan Saray halkı, ellerinde bayraklarla coşkulu bir kortej yürüyüşü gerçekleştirdi. Fener Alayı ve Zafer Yürüyüşü ile başlayan 30 Ağustos Zafer Coşkusu, Doğanay Temurkan ve Orkestrası’nın konseri ile zirve yaptı.

BAŞKAN ERKİŞ: “BU DESTAN HEPİMİZİN”
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş, günün anlam ve önemine dair coşkulu bir konuşma gerçekleştirdi. Başkan Erkiş konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Bugün Saray’ımızda Onur ve Zafer Günleri’nin sonuncusunu ve en önemlisini yaşıyoruz. Tam 12 gündür Saray’da kendi çapımızda çok büyük olmasa da çok anlamlı bir faaliyetler dizisi ele aldık. Tüm siyasi partilerimiz bizlerle birlikte seferber oldu. Zaferin 100’ncü seneyi devriyesi, içimizde hiçbir kuşkuya gerek bırakmayacak biçimde kenetlenme ve bütünleşme duygusu var. Çünkü bu zafere bize kazandıran mimar öyle bir mimar ki köprüsünü 100 yıl değil, bin yıl ötesine kurmuştur. O’nu sevmek için kendi gönlümüzü dinlemek yeter. Başkaca bir sebebe hiçbir ihtiyacımız yok. O’nu sevmek için gözlerimizi kapayıp elimizi vicdanımıza koymamız yeter. Eğer esaslı bir devrimciysen, biliyorsun ki Ulu Önder’in mücadelesi antiemperyalizme karşıydı. Eğer sıkı bir Türk milliyetçisiysen, Türk’ün olağanüstü gücünü en namüsait şartlarda tüm Dünya’ya kanıtlayan bir liderden bahsediyorum. Yine sevmek durumundasın. Eğer muhafazakâr, mütedeyyin kesime mensup biriysen birazcık aklını ve vicdanını devreye sokabilme kabiliyetin varsa sevmek zorundasın O’nu. Çünkü bu mübarek ezanlar her daim rahatça okunuyorsa, rahatça ibadetimizi yapıyorsak bil ki Ulu Önder’in büyük tasarımları sayesinde olmuştur. Eğer ki ben gerçeklerden yanayım, bu işler bilek güreşine benzer. Savaş kadar kolay diyorsan Hannibal’a meşhur komutan Hannibal’a parmak ısırtacak taktiklerle Conkbayırı’nda 1. Dünya Savaşı’nda savaşı kaybetmeyen tek komutandı o bizim yakadan ve yine Sakarya Zaferi, Başkomutanlık Meydan Savaşı yine onun askeri taktik dehası ile kazanılmıştır. Eğer barış yanlısıysan ‘Yurtta sulh, cihanda sulh ki Balkan Antantı, Sadabat Paktı’nı imza ederek, Dünya’da barışın simgesi olmuş bir komutandan bahsediyorum. Eğer bunlarda yetmiyorsa O’nu anlamak için bir asır evvelinde kazanmış olduğu bugün 100.yılda seneyi devriyesini kutladığımız son savaşı kimlerle kazandı. Kazandığı savaş bugün kültürlerin harman olduğu bir yerde Saray’da sizin atalarınızla, sizin dedelerinizleydi.

 

Olağanüstü melekeleri ve çok olağan zaaflarıyla sadece insana dayandı, sadece bize dayandı. Bizim atalarımıza dayandı.

Nazım’ın dediğince,
Dayandığı sadece inandığı, sadece onlardı.
Onlar ki toprakta karınca, havada kuş, suda balık kadar çokturlar; korkak, cesur, cahil, hakim ve çocukturlar.
ve yemyeşil bir ağaç gibi gülen,
ve merasimsiz ağlayan,
ve ana avrat küfreden onlardır;
destanımızda yalnızca onların maceraları vardır.
100.yılında kutlanılan bu destanda, sana yabancı olan senin dışında, senin haricinde hiçbir şey yok sevgili hemşehrilerim, sevgili milletim. O açıdan bu destan hepimizin büyük bir gururla, cuş-u huruşla yaşayalım ve yaşatalım.”

12 ADET ATATÜRK PORTRESİ HEDİYE EDİLDİ
Başkan Erkiş’in konuşmasının ardından 12 gün süren Onur ve Zafer- Hasat ve Sanat Günleri’nin anısına çekilişle 12 kişiye özel olarak tasarlanan Atatürk portresi hediye edildi.

DOĞANAY TEMURKAN SARAY’I COŞTURDU
Konuşmaların ardından sahne alan Doğanay Temurkan ve Orkestrası, birbirinden güzel şarkılarıyla Saray’ı coşturdu. Yaklaşık 3 saat sahnede kalan Doğanay Temurkan ve Orkestrası, Saraylılara muhteşem bir akşam yaşattı.

BAŞKAN ERKİŞ ÇİÇEK TAKDİM ETTİ
Konser sonunda Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş, Saray Belediye Başkan Yardımcısı Birdal Gökdağ ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Arif Naci Öngören ile birlikte Doğanay Temurkan’a ve Orkestrası’na teşekkür ederek çiçek takdim etti.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2
deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni