Rektör Prof. Dr. Budak, “Cumhuriyet, bizlere bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir”

Ege Üniversitesinde, Cumhuriyet Bayramı gurur ve coşkuyla kutlandı

 

Ege Üniversitesinde, Cumhuriyetin 99’uncu kuruluş yıldönümüne istinaden bir tören düzenlendi. EÜ Büyük Spor Salonunda gerçekleştirilen  “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Çelenk Sunma Töreni”ne başta Rektör Prof. Dr. Necdet Budak olmak üzere üniversite üst yönetimi, senato üyeleri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

 

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Rektör Prof. Dr. Budak’ın Atatürk büstüne çelenk sunmasıyla başladı. Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, törende yaptığı konuşmada, “Türk milletinin azim ve kararlılığıyla, Gazi Mustafa Kemal önderliğinde kurulan,  Türk milletinin bağımsızlık ve iradesinin en büyük simgesi olan Cumhuriyetimizin 99.  kuruluş yıl dönümünü kutlamak için bir aradayız. Sizlerle bu büyük heyecanı ve coşkuyu paylaşmaktan ayrı bir mutluluk duyuyor,  Cumhuriyet Bayramımızı en kalbi duygularımla kutluyorum” dedi.

 

Rektör Prof. Dr. Budak, “Türk milletinin istiklalinden ve istikbalinden taciz vermeyeceğini tüm dünyaya haykırdığı kurtuluş mücadelesinin en önemli çıktısı olan Türkiye Cumhuriyeti, bizlere bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir.  Bu mirasın gelecek nesillere aktarılması noktasında biz üniversitelere ciddi sorumluklar düşmektedir. Bizler de Ege Üniversitesi olarak bu bilinçten hareketle,  milli ve manevi değerlerine bağlı; ülkesi için çalışan ve üreten genç nesiller yetiştirmek için üstün gayret sarf ediyoruz. Cumhuriyetimizin değerlerinin yaşatılması noktasında kıymetli gençlerimize büyük bir inanç duyduğumuzu da ifade etmek istiyorum. Her 29 Ekim’de sizlerle paylaştığımız coşku ve heyecanın, Cumhuriyetimize hayat veren şanlı ruhu yaşatma kararlılığımızın yegâne timsali olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle burada bizlerle olarak milli değer ve kazanımlarımıza bağlılığını ortaya koyan tüm mensuplarımızı gönülden tebrik ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere milletimizin istiklal ve istikbali uğruna canlarını feda eden şehit ve gazilerimizi rahmetle, minnetle yâd ediyor,  Cumhuriyetimizin 99. yıl dönümünü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı bir kez daha kutluyorum” diye konuştu.

 

“100. Yılında Milli Mücadele’de Batı Anadolu ve İzmir Sempozyumu”

Çelenk Sunma Töreninin ardından akademik ve idari çalışanlar ile öğrenciler açılan Türk bayrağının ardından yürüyerek EÜ Rektörlüğü tarafından düzenlenen “100. Yılında Milli Mücadele’de Batı Anadolu ve İzmir Sempozyumu”na katıldı.

 

Fen Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen sempozyumun açılış konuşmalarını;  Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, Türkiye Bilimler Akademisi Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahameddin Başar  yaptı. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cezmi Eraslan tarafından “Hürriyet ve İstiklal Fikrinin Zaferi Olarak Milli Mücadele” konulu açılış konferansı verildi.

 

Sempozyum farklı oturumlarla devam edecek

EÜ Edebiyat Fakültesi Prof. Dr. Nuri Bilgin Konferans Salonunda 5 oturumla devam eden Cumhuriyet Bayramı programı kapsamında  “İzmir’in İşgali ve İşgalin Yayılması”, “İşgal Günlerinde Batı Anadolu Şehirleri”, “Kaynakların İzini Sürmek” oturumları gerçekleştirildi. Sempozyum 29 Ekim Cumartesi tarihinde ise “Büyük Zafer ve Sonrası” ile “Batı Cephesinden Portreler” başlıklı oturumlar ile devam edecek.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2
deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni