Kuruçeşme Tramvay Hattı’nda çelik kirişler montaja hazırlanıyor

Akçaray Tramvay Hattı’nı D-100 üzerinden Kuruçeşme’ye bağlayacak yeni tramvay hattı projesinde geçişi sağlayacak kirişler montaja hazırlanıyor

 

Ulaşımda pek çok büyük projeyi hayata geçirerek vatandaşların hayatını kolaylaştıran Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit Kuruçeşme Tramvay Hattı Projesi’nde de çalışmalarını yoğun şekilde sürdürüyor. Bu bağlamda Akçaray Tramvay Hattı’nı D-100 üzerinden Kuruçeşme’ye bağlayacak yeni tramvay hattı projesinde geçişi sağlayacak çelik kirişler montaja hazırlanıyor. Yerde birleştirilen çelik kirişler kademe kademe ayakların üzerine yerleştirilecek.

 

KİRİŞLER AYAKLARIN ÜZERİNE KONULACAK

Kuruçeşme’ye kadar uzanacak Akçaray tramvay hattında geçişi sağlayacak 332 metre uzunluğundaki köprünün ayakları arasındaki bağlantıyı 250 adet 12 metre uzunluğundaki çelik kirişler sağlayacak. Proje dahilinde 290 m uzunluğunda 9 ayaklı ve 8 açıklıklı köprünün tüm ayak imalatları tamamlandı. Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri şu an çelik kirişlerin yerdeki montajını yapıyor. Montajı yapılan bu kirişler, köprü ayaklarının üzerine yerleştirilecek. Ayrıca Büyükşehir ekipleri proje kapsamında yan yolların, yol kazı ile PMT serimi gerçekleştiriyor. Kısa süre sonra yan yolların ilk kademe asfalt serimi yapılacak. 

 

2 YENİ YAYA ÜST GEÇİDİ YAPILDI

Proje kapsamında Kuruçeşme girişteki özel hastane ve İzmit Lisesi önüne inşa edilen iki yeni modern yaya üst geçidi tamamlanarak hizmete sunuldu. Özel hastane önüne inşa edilen yaya üstgeçidi 59 metre, İzmit Lisesi önüne inşa edilen yaya üstgeçidi 52 metre uzunluğuna sahip bulunuyor.

 

AKÇARAY TRAMVAY HATTI UZAYACAK

Kocaelililerin vazgeçilmez ulaşım araçlarından biri haline gelen tramvay, yeni hattıyla 10 bin 212 metrelik çift hatta ulaşacak. 3 kilometre tek hatlı depo sahasıyla birlikte tramvayın tek hat uzunluğu 23,4 kilometreye, Kuruçeşme istasyonuyla durak sayısı da 16’ya çıkacak. Vatandaşların hayatına kolaylık ve konfor katacak proje ile İzmit merkezi, Sekapark ve otogara erişim daha hızlı olacak.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2
deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni