Kemer’de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü programı düzenlendi

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen yemek programına katıldı. Başkan Topaloğlu, her insanın bir engelli adayı olduğunu hatırlatarak, Kemer Belediyesi olarak engelli vatandaşların her zaman yanlarında olduklarını ve olmaya da devam edeceklerini söyledi.

 

Kemer Kaymakamlığı tarafından Beldibi Mahallesi’ndeki Rixos Sungate Otel’de düzenlenen programa, Kemer Kaymakamı Hüseyin Çam, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kemer Jandarma Komutanı Ramazan Ergel, Kemer Engelliler Derneği (KEMED) Başkanı Nur Batıbay Yanmış, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar, engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.

 

Kaymakam Çam ile Başkan Topaloğlu, yemek programında, tek tek masaları dolaşarak engelli bireyler ve aileleri ile selamlaştı, sohbet etti.

 

Düzenlenen program kapsamında engelli çocuklar palyaçolarla, jonglörlerle ve müzik eşliğinde gönüllerince eğlendi. Bazıları yüzüne resim yaptırdı bazıları da balonlarla oynadı.

 

Kaymakam Çam, programda yaptığı konuşmasında, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde farkındalık oluşturmak amacıyla engelli bireylerle beraber yemek yemek istediklerini söyledi.

 

3 Aralık gününün farkındalık günü olduğuna dikkat çeken Kaymakam Çam, “Devletin tarifi yapılırken ‘Devlet kimsesizlerin kimsesidir’ denilir. Onun için kimse kendini kimsesiz hissetmesin. Devletimiz her zaman ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanındadır. Devletimiz sadece 3 Aralık’ta değil 365 gün sizlerin hizmetindedir. Tüm engelli vatandaşlarımızın gününü kutluyorum.” diye konuştu.

 

Belediye Başkanı Topaloğlu ise engelli vatandaşlarla bir arada olmaktan dolayı mutluluk duyduklarını söyledi.

 

Kemer Belediyesi olarak engelli vatandaşların her zaman yanlarında olduklarını ve olmaya da devam edeceklerini ifade eden Başkan Topaloğlu, “Her birey bir engelli adayıdır. Engelli vatandaşlarımızın bizim canımızdır. Onlara sadece bir gün değil her gün sahip çıkmamız gerekiyor. Özel çocuklarımız var. Bunları topluma kazandırmak için elimizi taşın altına koymalıyız. Aileler özel çocuklarını evlere hapsetmemeli. Tüm engelli vatandaşlarımızın gününü kutlarım.” ifadelerini kullandı.

 

Programda, Kaymakam Çam ve Belediye Başkanı Topaloğlu ile emeği geçenlere plaket verildi.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2
deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni