İmam Gazzali Camii, Osmanbey Yerleşkesinde İbadete Açıldı

Osmanbey Yerleşkesi  Harran Üniversitesi Hastanesi yanında hayırseverlerin desteğiyle yapımı tamamlanan 1500 kişilik İmam Gazzali Camii düzenlenen törenle ibadete açıldı.

 

Açış programına, Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, Şanlıurfa Adalet Komisyon Başkanı Muttalip Yakar, Harran Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Demir ile Nihat Denek, Şanlıurfa Müftüsü Ramazan Tolan, Haliliye İlçe Başkan Vekili Faruk Bayuk, akademik, idari personel ile hasta ve hasta yakınları katıldı.

 

Cuma Namazı öncesinde Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başlayan programda, Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan ve Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik birer açış konuşması yaptı.

 

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan; “Camilerimiz ibadet yeridir, ezanlarıyla minareleriyle İslam’ın mührüdür. Rabbim bu camide yapılan ibadetleri makbul eylesin, emek verenlerden Allah razı olsun. Camiler milletin infakıyla hayrıyla inşa olur.  2018’de kurulmuş bir derneğimizin, üniversitemizin, belediyelerimizin ve hayırseverlerin katkılarıyla birlikte harikulade bir eser ortaya çıkmış. Bu cuma gününde cuma namazıyla açılışını gerçekleştiriyoruz. Emeği geçen tüm hayırseverlere çok teşekkür ediyorum. Rabbim birliğimizi beraberliğimizi daim etsin inşallah.

 

Muazzam mimari yapısıyla İmam Gazzali Camisini bugün ibadete açtıklarını belirten Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik; “Türkiye’nin en büyük kampüslerinden olan Osmanbey Kampüsümüzde bir camimiz vardı. Ama artık üniversitemize yetmiyordu. Üniversitemize yeni fakültelerin açılması, öğrencilerimizin ve personelimizin sayısının artması ve Üniversite Hastanesinin yerleşkemizde bulunmasından dolayı cami ihtiyacı hissedilmişti. Arkadaşlarımızın yapmış olduğu araştırmalar neticesinde Üniversite Hastanemizin olduğu bölgeye karar verilmişti. Hastanede çalışan personel, hasta ve hasta yakınlarının çok yoğunluğundan dolayı buraya yapıldı. Çok güzel bir camii olmuş. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Açış konuşmalarının ardından Şanlıurfa Müftüsü Ramazan Tolan tarafından gelen misafirlerle dua etmesinden sonra kurdele kesimi gerçekleşerek, Cuma namazı kılındı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2
deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni