Büyükakın: Gençleri geleceğe hazırlamayı görev bildik

Büyükşehir, Cumhuriyet’in 99. yılında 99 Robotik Kodlama Atölyesini gençlere hediye etti. 2023’te 100 yeni kodlama atölyesi daha yapılacak

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, gençlerin kodlama, yenilikçi akıl ve içsel bilişsel zekâyla yetişmeleri için son derece önemli bir eğitim hamlesini gerçekleştiriyor. Geleceğin ve vatanın emanetçilerine olan sorumluluğunun bilincinde olan Büyükşehir Belediyesi, bu nedenle Kocaeli Robotik Kodlama Atölyeleri Projesini (KODELİ) hayata geçirdi. Kocaeli Kongre Merkezi’nde düzenlenen törenle hayata geçirilen 99. Robotik Kodlama Atölyesi’nin tanıtımı yapıldı. Atölyeler Cumhuriyetimizin 99. yıldönümünde kentimize ve Cumhuriyetimizin yegâne gelecek temsilcileri olan gençlere armağan edildi. Tanıtım programına Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de katıldı. Programda konuşan Bakan Özer, “Kocaeli’ye yaptığımız yatırımı 2 milyarın üzerine taşımış bulunuyoruz. Kocaeli ilimize hayırlı olsun” dedi.

 

GENİŞ KATILIM

Kocaeli Robotik Kodlama Atölyesi Projesinin tanıtım programı Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Programa Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ve Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın katıldı.

 

“HER ŞEYİ GENÇLER İÇİN YAPIYORUZ”

Programda ilk olarak konuşan Başkan Büyükakın, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin hem ulusal hem de küresel trendlerini yakından izlediğini söyledi. Başkan Büyükakın, “Biz her şeyi gençler için yapıyoruz. Belediye ne yapar? Yol, kanal ve köprü yapar. Ama asıl olan gönülleri yapmaktır. Biz gençleri geleceğe hazırlamayı da kendimize görev bildik” dedi.

 

SENEYE 100 KODLAMA ATÖLYESİ

Başkan Büyükakın, insanın üretme biçimleri değiştikçe eğitim şeklinin de değiştiğini dile getirdi. Başkan Büyükakın, “Çocuklarımızın yetiştiği dönem ve çalışacağı dönem bizimkilerden farklı. Bir zamanlar okuryazar olmak çok kıymetliyken bu yetmez oldu ve üniversite mezunu olmak önem kazandı. Bugünlerde ise ilave yetenekler de beraberinde geldi. Yenidünyanın dilini okuyan gençler yetiştirmemiz gerekiyor. TOGG’un üretim bandından indirilişi de bunun en büyük örneği. Türk insanının neler yapabileceğini çok anlamlı bir günde gördük. Bugün de biz aynısını yapıyoruz. Seneye 100 kodlama atölyesini çocuklarımıza hediye edeceğiz” diye konuştu. 

 

“KOCAELİ YAPAY ZEKÂNIN MERKEZİ”

Başkan Büyükakın’ın ardından kürsüye gelen Vali Yavuz ise Kocaeli’nin bilim, sanayi ve teknoloji şehri olduğunu vurguladı. Vali Yavuz, “Burası Bilişim Vadisi’nin bulunduğu yapay zekânın merkezi. Bu kapsamda KODELİ Projesini çok önemsiyoruz. Robotik çalışmalar sanayi başta olmak üzere her alana yansıyacak. Eğitim sadece devletin işi değil her bir ferdin eğitim alanına yatırım yapması çok önemli” ifadelerini kullandı.

 

“EĞİTİME BİR MİLYON DESTEĞİMİZ VAR”

Son olarak konuşmasını yapmak için kürsüye gelen Milli Eğitim Bakanı Özer, gençleri kodlama, yenilikçi akıl ve içsel bilişsel zekâyla geleceğe hazırlamaya yönelik çalışmalarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve ekibine teşekkür etti. Bakan Özer, “Kocaeli’nin eğitimde geldiği noktayı kapsamlı bir şekilde değerlendirdik. Mevcut 960 milyon yatırımı yaklaşık 1 milyar 300 milyonluk yatırımla 2 milyarın üzerine taşımış bulunuyoruz. Kocaeli ilimize hayırlı olsun. Bizim ülke olarak fırsat penceremiz genç nüfusumuzun fazla olması. Aslında 2000’li yılların başında eğitim karnemizin çok iyi olmadığını gördük. Son 20 yıl eğitime erişim maksimum seviyeye çıktı. Türkiye Yüzyılının inşası da eğitimle arttı. Eğitimin önünden tüm antidemokratik uygulamalar kaldırıldı. Bir milyon desteği olan eğitim sistemimiz var. Tüm bunlar Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde gerçekleştirildi. Gelinen noktada eğitimin kalitesini artırmak, eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek için tüm arkadaşlarımızla birlikte çaba sarf ediyoruz. Gençlerimizi devletini bilen, değerleriyle kavga etmeyen, dünyaya farklı şeyler söyleyebilen vatandaşlar olarak yetiştirmek için arkadaşlarımızla çalışıyoruz” dedi. Başkan Büyükakın, tören sonunda Bakan Özer’e hediye takdim etti.

 

ÖDÜLLERİ BAKAN ÖZER VERDİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kocaeli Üniversitesi ve diğer paydaşlar iş birliğiyle düzenlenen KODELİG’22 Robotik Kodlama Yarışması, Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilmişti. KODELİ Atölyelerinde eğitim alan öğrenciler, ilk kez düzenlenen robotik kodlama yarışmasına katılarak uluslararası yarışmalar öncesinde deneyim kazanmış oldu. 176 okulun katıldığı yarışmada 350 ortaokul ve lise öğrencisi kıyasıya yarışarak dereceye girmek için ter döktü. Dereceye giren öğrencilere Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kocaeli Kongre Merkezi’nde yapılan tanıtım programında ödüllerini verdi. Ödül töreninden önce İzmit Ulubatlı Hasan Ortaokulu ve Muzaffer Altıntaş İmam Hatip Ortaokulu’na canlı olarak bağlanıldı.

 

259 BİN ÖĞRENCİYE BİLGİSAYAR VE TABLET

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde Bilişim ve Robotik Kodlama süreci etap etap ilerleyerek bugünkü halini aldı. Birinci etapta bilgisayar okuryazarlığı için adımlar atıldı ve Kocaeli’de 10 yıl boyunca aralıksız “Her Öğrenciye Bir Bilgisayar Kampanyası” gerçekleştirildi. Söz konusu kampanya ile Kocaeli’de öğrenim gören yaklaşık 259 bin 6. sınıf öğrencisine bilgisayar ve tablet hediye edildi. Bir nesil kendi tablet ve bilgisayarlarıyla yetişti. Bilgisayar okur-yazarlığı tamamlandı.

 

3 YILDA 294 ATÖLYE KURULDU

Bilgisayar Okuryazarlığı etabının tamamlanmasından ardından Bilişim ve Robotik Kodlamanın ikinci etabı olan bir üst aşamaya geçildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bu nedenle, temel bilgisayar becerileri edinen gençler için robotik kodlama atölyeleri kurma kararı aldı. İlk olarak 2020-2024 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Stratejik Planı’nda KODELİ Robotik Kodlama Atölyeleri Projesi onaylandı. “Robotik Kodlama Atölyeleri” projesi saha çalışmalarına 31 Mart 2019 itibari ile başlandı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği protokolü imzalandı. Okulların keşifleri tamamlanarak, donanım ve altyapı ihtiyaçları tespit edildi. Sonuç itibariyle 294 KODELİ Robotik Kodlama Atölyesi kurulumu tamamlandı.

 

PROJE SÜREKLİ TAKİP EDİLECEK

Gençlerimizi yeniçağın talep ettiği niteliklerle donatmayı amaçlayan KODELİ Kodlama Atölyeleri Projesi basamaklarıyla hedefine ilerlemeye devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi sadece Robotik Kodlama Atölyesi açmakla kalmayarak, Cumhuriyetimize güç verecek olan projeyi her anlamda destekliyor. Bu kapsamda atölyelerin kurulumu, öğrenci eğitimi, yetenekli öğrencilerin tespiti, eğitmen eğitimi, sosyal web platform kurulması, ileri düzeyde eğitimlerin yanı sıra gerçekleştirilecek yarışmalarla da projeye güç veriyor.

 

ATÖLYELERİN KURULUMU

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte 2019-2022 yılları arasında atölye kurulacak okulların mevcut okulun konumu, sınıf yeterliliği ve öğrenci kapasitesi göz önünde bulundurularak 294 okula kodlama atölyeleri için uygulamaya geçildi ve süreç tamamlandı. 2023 yılına kadar Kocaeli’ndeki fiziki mekânı uygun olan tüm okullara Robotik Kodlama Atölyesi kurulacak.

 

EĞİTMEN EĞİTİMİ

Hazırlanan müfredat doğrultusunda kurulum yapılan okullardan başlanmak üzere eğitmen eğitimleri veriliyor. Atölye kurulumları tamamlandıktan sonra atölyede eğitim veren öğretmen sürekli bir şekilde gerek müfredat gerek materyal kullanımı konusunda destekleniyor. Eğitmen eğitimleri alanında uzman eğitimciler tarafından veriliyor.

 

ÖĞRENCİ EĞİTİMİ

KODELİ Robotik Kodlama Atölyelerinde öğrenciler proje bazlı, uygulama ağırlıklı eğitimler alıyor. Öğrencilerin güncel teknolojiler ve materyaller kullanarak uygulama yapmaları, projelerini geliştirmeleri sağlanıyor.

 

YETENEKLİ ÖĞRENCİLERİN TESPİTİ VE İLERİ DÜZEY EĞİTİMLER

Robotik Kodlama Atölyelerindeki öğretmenlerin gözlemleri ve sosyal platformda gelişimleri takip edilen öğrenciler belirlenerek, ileri düzey kodlama eğitimlerine devam ediliyor.

 

SOSYAL WEB PLATFORMU KURULMASI

Bu alanda bir anlamda yetenek avcılığı yapılıyor. Öğrenci eğitiminde bahsedilen sosyal web platformu aynı zamanda öğrencilerin yeteneklerinin ön plana çıkarılacağı ve yeteneklerine göre yönlendirileceği bir platform. Öğrencilerin bireysel ya da takım çalışması olarak yaptıkları projeler platformda yer alıyor. Böylelikle KODELİ Kodlama Atölyelerini kullanan tüm öğrenci kitlesi birbirinin kodlama bilgisinden faydalanabiliyor. Diğer yandan platformda gerek ulusal gerek uluslararası fuar ve yarışma duyuruları yapılarak öğrencilerin ilimizi ve ülkemizi temsilen katılımları desteklenecek.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2
deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni