Burhaniye Pelitköy Deve Güreşleri Başlıyor

Burhaniye Belediyesi ve Pelitköy Deveciler Derneği tarafından düzenlenen 24. Geleneksel Pelitköy Deve Güreşleri için geri sayım başladı. Pelitköy Güreş Sahasında 11 Aralık Pazar günü saat 10.00’da başlayacak güreşlerde çevre il ve ilçelerden yaklaşık 200 deve güreşecek.

24. Geleneksel Pelitköy Folklorik Deve Güreşleri Burhaniye Belediyesi’nin öncülüğünde yapılmaya hazırlanıyor. Pelitköy deve güreşi sahasında yapılacak güreşler öncesi belediye ekipleri, sahanın son hazırlıklarını tamamladı. Alanın düzenleyen, podyum ve tribünleri yerleştiren ekipler, alanda gerek izleyenlerin gerekse de develerin güvenliği için gerekli önlemleri de aldı.

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen hayırla havutlarını giyen develer, güreşler için süslenerek Pelitköy’de toplanmaya başladı. Bu sene körfez bölgesinin ilk güreşlerinin yapıla cağı güreşlerin tarihi ise 19. yy’ın başlarına dayanıyor. Eski zamanlarda göçebe  kültürde ulaşım ve taşıma amaçlı kullanılan develerin, kervanın konakladığı zaman yükleri olmadığı boş vakitlerinde, kendilerince oynaşmalarıyla başlayan güreşler, deve sahiplerinin ilgisini çekerek kendi aralarındaki iddialarıyla büyüyerek eğlenceye dönüşmüş ve günümüze kadar gelmiştir. Daha çok Ege bölgesinde yaşatılan geleneksel deve güreşlerinde develerin zarar görmemesi esasıyla gösteriler gerçekleşmektedir.

Bu sene 24.'sü düzenlenecek Pelitköy Folklorik Deve Gösterisi öncesi çevre il ve ilçelerden Burhaniye’ye gelen devecilere “hoş geldiniz” diyen Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, “ Geleneksel Deve güreşlerini düzenleyerek bu kültürü yaşatıyoruz; güreşler için hazırlıklarımızı tamamladık; güreşler için emek veren, destek olan herkese teşekkür ediyor ; tüm güreşseverleri bekliyoruz. ” dedi

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2
deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni