Buca Belediyesi’nin farkındalık yaratan ortaklığı: CIPPS

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, uluslararası alanda sürdürülebilir ve kapsayıcı kamusal hizmetler sunma amacıyla kurulan ve Buca Belediyesi’nin de katılımcısı olduğu CIPPS 2021 -2022 mezunları ile 2022- 2023 yeni dönem ekibinin kaynaşma toplantısına katılarak bir konuşma gerçekleştirdi.

 

Buca Belediyesi Sürdürülebilirlik ve İnovasyon Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya CIPPS (Sürdürülebilir, Dayanıklı ve Kapsayıcı Kamusal Alanlar ve Hizmetler)Türkiye Koordinatörü Prof. Dr. İlhami Alkan Olsson ve  Lund Üniversitesi Çevre ve İklim Araştırmaları Merkezi Koordinatörü Johanna Alkan Olsson başkanlığında yurt içinden ve yurt dışından pek çok ekip elemanı katıldı.

 

 Belediye Başkanı Erhan Kılıç CIPPS programı dahilinde yapılan “Düşük Emisyonlu ve İklim Dirençli Şehirler İçin Belediyelerin Kapasitelerinin Güçlendirilmesi Projesi”nde katılımcı olmaktan mutlu olduklarını ifade ederek, bu kapsamda yaptıkları çalışmalardan bahsetti. Kılıç, projenin gerçekleşmesinde 9 ay boyunca süren yoğun çabalarından dolayı  Prof . Canan Madran, Filiz Basmacı,  Candaş Balta,  Ali Kemal Çınar ve Arzu Külahçıoğlu Altıngöz’ e teşekkür ederek konuşmasına başladı.

 

 

PARKLARDA KENDİ ELEKTRİĞİMİZİ ÜRETECEĞİZ

Daha yeşil bir gelecek için kişi başına düşen yeşil alanı artırmaya çalıştıklarını belirten Kılıç, parklarda klasik sulama yönteminden vazgeçip damlama sulama yöntemini hayata geçirdiklerini belirtti. Kılıç, “Önümüzdeki dönem için parklarda kendi enerjimizi üretmeyi planlıyoruz, parklarımızın yüzde 80’inde bu çalışmaları hayata geçirebilecek durumdayız.  Öte yandan parklarımızı kendi seramızda yetişen bitkilerimizle süslüyoruz. Bilim Sanat Merkezimizde dünya çapında başarılara imza attık. Merkezimizdeki öğrencilerimiz ulusal ve uluslararası yarışmalardan ödüllerle dönüyorlar. Çiftçilerimizi destekleyen projelerimiz var. Çiftçilerimize tarım arazisinden tarım yapılarak para kazanabileceğini göstermek istiyoruz. Bu kapsamda kendilerine tohum desteği verdiğimiz gibi ekim dikimde de destek olduk. Ayrıca onlara fiyat alım garantisi verdik” diye konuştu.

 

YENİ PROJE: YEŞİL BİNALAR

2021 yılında başlayan işbirliği neticesinde İzmir’de yer alan diğer belediyelerle ortak çalışmalar yürüttüklerini hatırlatan Belediye Başkanı Kılıç, projede yer alan yeni Buca Belediyesi ekip üyelerinin programa kabulü için de CIPPS yönetimine teşekkür etti. 

 

Projede Buca Belediyesi’nden katılan yeni isimler şöyle olacak: Buca Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Berk Hızlıateş, Araştırma ve Geliştirme Müdürlüğü personelleri Yasemin Güzelkaya  ve BeyzaKuşoğlu, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü personeli Hande Taylan. Yeni dönem çalışmalarının proje konusu ise “Yeşil Bina Projesi” olarak belirlendi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2
deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni