Bakan Kirişci’den distilasyon tesisine tam not

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen Tarım Çalıştayına katılan Tarım Bakanı Kirişci, Büyükşehir’in distilasyon merkezini de inceledi

 

Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği (Agricities) tarafından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen 2. Yerel Yönetimler ve Tarım Çalıştayı na katılan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, ardından Büyükşehir’in distilasyon merkezini ziyaret etti. Distilasyon tesisindeki prosesi dikkatle inceleyen ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ı tebrik eden Bakan Kirişci, ‘’Böyle bir çalıştayın Kocaeli’miz gibi hemen İstanbul'un yanı başında bir büyükşehrimizde organize edilmiş olmasından dolayı ayrıca çok mutlu olduğumu belirtmek istiyorum’’ dedi.

 

BAKAN KİRİŞÇİ DİSTİLASYON TESİSİNDE

30 büyükşehir belediyesinin iştirakiyle düzenlenen çalıştaya katılan Bakan Kirişçi, buradaki açılış töreninin ardından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin tıbbi aromatik bitkilerin işlendiği distilasyon merkezini ziyaret etti. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Başkan Büyükakın, çalıştaya katılan Büyükşehir, il ve ilçe belediye başkanlarının eşlik ettiği Bakan Kirişci, burada ürünlerin işlenmesi ve yağ elde edilmesi süreçlerini dikkatle inceledi. Burada önemli açıklamalarda bulunan Bakan Kirişci, tesis ve Kocaeli Büyükşehir’in tarıma yaptığı destekler nedeniyle Başkan Büyükakın’ı tebrik etti.

 

CUMHURBAŞKANIMIZIN GİRİŞİMİYLE DÜNYA NEFES ALDI

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın girişimleriyle tahıl koridorunda yaşanan olumlu gelişmeye de değinen Bakan Kirişci, ‘’Tahıl koridorundan gerçekten dünyayı rahatlatacak, gıda krizini yeniden gündeminden düşürecek miktarda bir geçiş söz konusu oldu. 431 gemi koridordan geçti. Son anda Ukrayna ve Rusya arasındaki yeni gerginlikle beraber Rusya tarafı koridoru askıya almıştı. Sayın Cumhurbaşkanımız tıpkı bu koridorun başlangıcında ve devamındaki esirlerin takasında olduğu gibi şimdi de Rusya'nın askıya almış olduğu bu kararın kaldırılması ve kaldığı yerden devam etmesi adına önemli bir girişimde bulundu. Dünya bir kez daha derin bir nefes aldı’’ açıklamasını yaptı.

 

BAKAN’DAN BAŞKAN BÜYÜKAKIN’A TEŞEKKÜR

Kocaeli’de gerçekleşen tarım çalıştayının önemine de dikkat çeken Bakan Kirişci, ‘’Bizim merkezi hükümet olarak aldığımız aksiyonların yerelde de mutlaka karşılığının olması ve bu konuya destek verenlerin olması lazım. Yereldeki en büyük oyuncularımız ise bizim büyükşehir, il ve ilçe belediyelerimizdir. Dolayısıyla belediyelerimizin, yerel yönetimlerimizin bu konuda bizlere sağlayacakları destekler çok önemli. Türkiye'nin daha sağlıklı, daha sürdürülebilir, daha çevreci, kadını ve gençleri gözeten, daha etkin bir üretim yapmasını da desteklemiş olacaklar. Hele özellikle böyle bir çalıştayın Kocaeli’miz gibi hemen İstanbul'un yanı başında bir büyükşehrimizde organize edilmiş olmasından dolayı ayrıca çok mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Güzel bir etkinlik olduğunu, yurt dışından gelen misafirlerin de olduğunu görüyorum. Faydalı ve keyif aldığım bir etkinlik oldu. Bundan dolayı da organizasyona ev sahiplikleri nedeniyle de başta Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız, Valimiz ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum’’ ifadesini kullandı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2
deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni