Alman basın mensupları ve fikir liderleri DHL Express Türkiye’nin İstanbul Havalimanı’ndaki operasyon merkezini ziyaret etti

Almanya’nın önde gelen yayın organlarından basın mensupları ve fikir liderlerinden oluşan geniş bir grup, DHL Express Türkiye’nin  İstanbul Havalimanı’nda 135 milyon Euro’luk yatırım yaptığı yeni operasyon merkezini ziyaret etti.  

 

DHL Express Türkiye, İstanbul Havalimanı’ndaki operasyon merkezinde Alman basın mensuplarını, Almanya’nın Türkiye ofislerinde görevli dernek üyelerini, araştırmacıları ve bilim insanlarını ağırladı. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi’nin yabancı yatırımcılara Türkiye’deki belirli sektörleri tanıtmak için organize ettiği buluşmaya, Die Welt, Deutsche Welle, Handelsblatt gibi Almanya’nın önde gelen yayın organlarında görev yapan gazeteciler katıldı. Yaklaşık 30 kişiden oluşan ekibe, DHL Express Türkiye CEO’su Mustafa Tonguç ve Genel Müdür Yardımcıları ev sahipliği yaptı. DHL ekibinin sunumlarıyla başlayan toplantı, gazetecilerden gelen soruların cevaplanmasıyla devam etti. Ardından,   hep birlikte İstanbul Havalimanı’nda 135 milyon Euro’luk yatırımla hizmete giren DHL Express Türkiye yeni operasyon merkezi ziyaret edildi.  

 

Hedefimiz 1000 servis noktasına ulaşmak

DHL Express Türkiye CEO’su Mustafa Tonguç, ziyaret kapsamında organize edilen toplantıda yaptığı açıklamada; “Türkiye’de 241 servis noktamızla 14 bin aktif müşteriye hizmet veriyoruz. Önümüzdeki dönemde 1000 servis noktasına ulaşmayı hedefliyoruz. Yüzde 59’luk pazar payımızla küresel DHL ağı içerisinde oldukça önemli bir konumdayız. DHL Express Türkiye olarak ülkemizin potansiyeline çok güveniyor ve yatırım planlarımıza devam ediyoruz. Diğer yandan artan talebe daha iyi cevap verebilmek için mevcut hizmet merkezlerimizi büyütüyor, yenilerini açmayı sürdürüyoruz. Yakın bir zaman içinde  Malatya ve Kahramanmaraş'ta da hizmet merkezleri açacağız. Bu yılın başında 135 milyon Euro’luk yatırımla sizlerin de bugün ziyaret ettiği İstanbul Havalimanı’ndaki operasyon merkezimizi devreye aldık. Burada 42 bin metrekarelik bir alanımız var. Lojistik teknolojisi açısından dünyanın çok ilerisinde olduğunu söyleyebiliriz. Yatırım bedelinin yüzde 30’unu yani 40.5 milyon Euro‘yu teknolojik altyapıya harcadık. Türkiye’nin ilk tam otomasyona sahip X-ray sistemi sayesinde saatte ayrıştırılan gönderi sayısı 4 katına çıkıyor. Bu yatırım, Türkiye’nin DHL Express dünyasındaki önemini ortaya koyuyor. Ayrıca İstanbul ve Sabiha Gökçen Havalimanları olmak üzere İstanbul'un iki yakasından uçak kaldıran tek “Ekspres Hava Taşımacılığı” firmasıyız” dedi.  

 

Tonguç sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Çalışmalarımızda önceliklendiğirdiğimiz beş önemli başlık var. Bunları güvenlik, verimlilik, sürdürülebilirlik, yeni hayat düzenine adapte olmak ve karbon ayak izimizi azaltmak olarak sıralayabilirim. Lojistik sektörünün en temel öncelikleri içinde mutlaka sürdürülebilirlik olması gerektiğine inanıyoruz. DHL olarak doğa dostu lojistik konusunda sektörümüze öncülük ediyor, bu konuda örnek çalışmalar yapmayı temel sorumluluklarımız arasında görüyoruz.”

 

“Avrupa’ya pek çok yetenekli arkadaşımızı transfer ediyoruz”

Her koşulda önceliklerinin çalışan memnuniyetini korumak olduğunun altını çizen Tonguç, “Şirket olarak tüm başarımızı motivasyonu yüksek çalışanlarımıza borçlu olduğumuzu söyleyebilirim. Bunun için çalışanlarımızı çeşitli eğitim programlarıyla kariyerleri boyunca destekliyoruz. Avrupa’ya çok sayıda yetenekli çalışma arkadaşımızı transfer ediyoruz. Son 2 yılda yaklaşık 20 çalışma arkadaşımızı Avrupa’da farklı pozisyonlara transfer ettik. Örneğin geçtiğimiz Temmuz ayında Avrupa CFO’muz Türkiye’den atandı.  Çalışanlarımıza sunduğumuz şeffaf, adil ve huzurlu çalışma ortamı sayesinde tercih edilen bir işyeri konumundayız. İnsan odaklı yaklaşımımız ve güçlü kurum kültürümüzle bu sene bir kez daha “Great Place to Work (GPTW) Avrupa’nın En İyi İş Yeri” unvanının sahibi olduk. Böylece bu ödülü son iki yıldır üst üste kazanmış olduk” açıklamasında bulundu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2
deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yang覺n merdiveni