16. Travel Turkey Fuarı’nda Bornova farkı

Travel Turkey İzmir (TTI) Fuarı, Fuar İzmir’de 16. kez düzenlendi. Bornova Belediyesi her zaman olduğu gibi bu yılda renkli standı ile organizasyonda yerini aldı. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, İzmir’in bilinen tarihini 8.500 yıl öncesine dayandıran Yeşilova Höyüğü’nün bulunduğu ilklerin kenti Bornova’yı turizmde de bir cazibe merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

 

8-11 Aralık tarihleri arasında Fuar İzmir’de düzenlenen Travel Turkey İzmir 2022’deki yerini alan Bornova Belediyesi, yine ilgi odağı oldu. İzmir’in bilinen tarihini 8.500 yıl öncesine dayandıran Yeşilova Höyüğü, Homeros Mağaları, Kurtuluş Savaşı’nın sembol alanlarından Belkahve’de bulunan Ata Anı Evi, Levanten Köşkleri ve ilçenin coğrafi tescilli ürünleri Misket Üzümü ve Kınalı Bamya başta olmak pek değeri tanıttı.

 

Bornova Kültür Adası Projesi

A Holü’ndeki stantta Bornova Kent Tarihçisi ve Yazar Altan Altın, ilçenin tarihi ve kültürel değerlerini turizme kazandırmak için Dünya Kenti İzmir Derneği, Levantenler Derneği, Hizmet Sektörü Çalışanları Eğitim ve Dayanışma Derneği öncülüğünde İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bornova Belediyesi'nin desteğiyle yürütülen Bornova Kültür Adası Projesi hakkında ziyaretçilere detaylı bilgiler verdi. Diğer yandan Bornova Belediyesi Halk Oyunları topluluğu, ziyaretçilere zeybek gösterisi yaptı.

 

Hedefimiz turizmde de cazibe merkezi olmak

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Bornova’yı turizmde de bir cazibe merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini belirterek, “İzmir’in bilinen tarihini 8.500 yıl öncesine dayandıran Yeşilova Höyüğü, Homeros Mağaraları, Belkahve ve Levanten Köşkleri’nin yanı sıra pek çok müzenin bulunduğu ilklerin kenti Bornova’mızın bu güzelliklerini tanıtmak için Travel Turkey’deki yerimizi aldık” diye konuştu.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2
deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni