ILO, mikro, küçük ve orta ölçekli şirketlerin kayıtlı istihdama geçişini desteklemek üzere beş yeni Bilgi Merkezi daha açtı

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Türkiye Ofisi, Bursa, Hatay; Reyhanlı’da birer, İstanbul’da ise İMESOB (İstanbul Bilumum Madeni Eşya Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği) ve Sultanbeyli Belediyesi bünyesinde iki adet olmak üzere, beş yeni Bilgi Merkezi (BİLMER) açtı. Gaziantep, Şanlıurfa, Konya, Adana, Mersin ve Ankara’da faaliyette olan BİLMER’lere ek olarak açılan bu yeni merkezler, esnaf ve sanatkâr odaları birlikleri ve belediyeler bünyesinde kayıtlı istihdamı destekliyor. BİLMER’ler, Türk ve Suriyeli işletmeler ve çalışanlarının kayıtlılığa geçişini desteklemek amacıyla mikro, küçük ve orta ölçekli işletmelere (MKOBİ’ler) yönelik çok yönlü hizmetler veriyor.

 

BİLMER’ler 2022 yılının sonuna dek, Türkiye’nin çeşitli illerinde kayıt dışı işletmelere 10.000 kez işgücü piyasası danışmanlığı sağlayacak ve 2.400 işletmenin kayıt altına alınmasını kolaylaştıracak. Buna ek olarak, BİLMER yararlanıcılarının yüzde 10’unun kayıtlılığa geçişine mali destek verilecek.

 

ILO Türkiye Direktörü Numan Özcan, “İnsana yakışır işler yaratmak için daha çok kaynak yaratmaya yönelik ortak hedefimiz bizleri ve ortaklarımızı birleştiriyor. Türkiye’de daha çok sayıda insanın insana yakışır işlere sahip olması için birlikte çalışmaya devam ediyoruz. Çünkü inanıyoruz ki; daha çok kişinin insana yakışır işlere kavuşması demek, ekonominin güçlü, kapsayıcı ve sürdürülebilir olması demektir” dedi. 

 

Türkiye genelinde BİLMER’ler, ortaklarının hizmet sunum ve erişim kapasitelerini güçlendirerek MKOBİ’ler, esnaf ve sanatkârlar ve çalışanlarının işgücü piyasasında geçerli kural ve düzenlemelere ilişkin farkındalıklarını artırmaya yönelik rehberlik ve danışmanlık sağlıyor. BİLMER’ler çalışanlar ve iş arayanlar için eğitim ve istihdam fırsatlarına yönlendirme yapıyor, ayrıca Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler için çalışma izni başvurularına destek veriyor. Hizmetler Türkçe ve Arapça dillerinde veriliyor. 

 

BİLMER’leri ziyaret eden işveren ve çalışanlar ayrıca ILO’nun İşyerinde Mesleki Eğitim ve Gelişim Programı (İŞMEP) hakkında bilgi de alabiliyorlar. İŞMEP, çalışanlar ve işletmelerin kayıtlılığa geçişini, bir yandan da beceri geliştirmelerini destekliyor. 

 

Reyhanlı Belediye Başkanı Mehmet Hacıoğlu, Reyhanlı BİLMER ile kayıt dışı istihdamın önlenmesine ve esnaf, sanatkâr ve mikro işletmelerin iş hayatına ilişkin bilinçlerinin artırılmasıyla yönelik çalışmaların büyük fayda sağlayacağına inandıklarını belirtti. 

 

İMESOB Başkanı Cevher Kartal ise “BİLMER ile edinilecek bilgi ve deneyimler, ihtiyaçlara yönelik gerçekçi sosyo-ekonomik kararların alınmasına önemli katkılar sağlayacaktır” dedi. 

 

BİLMER’ler, “Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler ve Türk Vatandaşları için İnsana Yakışır İşlerin Desteklenmesi Projesi” kapsamında kuruldu. Proje, Alman Kalkınma Bankası (KfW) aracılığıyla Almanya Federal Cumhuriyeti tarafından finanse ediliyor ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) Uluslararası İşgücü Genel Müdürlüğü (UİGM) ile koordinasyon içinde ILO Türkiye Ofisi tarafından uygulanıyor. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2
deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni