EBSO’dan 10 Ayda 3. Proje Başarısı

EBSO, geçtiğimiz Aralık ayında 485 bin Euro’luk Sektörel Mükemmeliyet Merkezi Projesi, Nisan ayında Avrupa İşletmeler Ağı’na sunulan  714 bin 793  Euro’luk AB Projesi’nin ardından; İstihdam, Eğitim veya Öğretimde Olmayan Gençler İçin İşgücü Piyasası Destekleme Programı’na (NEETs) başvurusu yapılan The NEET Carries The Machinery Sector To The Future” isimli projesi Avrupa Birliği(AB) tarafından kabul edildi. EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar yönetime geldikleri günden bu yana proje bazlı çalışmaları ön plana aldıklarını, bunun EBSO üyelerine ve doğal olarak İzmir’e önemli avantajlar sağladığını belirtti. Yorgancılar Bilişim sektöründeki 2 projenin de final aşamasına geldiğini belirterek “Önümüzdeki günlerde 2 projemizle ilgili müjdeli haberleri vermeyi umut ediyoruz” dedi.

 

Ege Bölgesi Sanayi Odası(EBSO) tarafından İstihdam, Eğitim veya Öğretimde Olmayan Gençler İçin İşgücü Piyasası Destekleme Programı’na (NEETs) başvurusu yapılan The NEET Carries The Machinery Sector To The Future” isimli proje AB tarafından kabul edildi. Söz konusu proje ile birlikte EBSO’nun  aktif olarak yürüttüğü Avrupa Birliği proje sayısı 3’e yükseldi.

 

Projenin genel hedefinin, toplum düzeyinde olumlu ekonomik etki ve geçim kaynağı sağlamak, 18-29 yaş aralığındaki ne eğitimde ne de istihdamda olan genç kadın ve erkek nüfusun sosyal entegrasyonunu desteklemek olduğu belirtildi. Başta İzmir olmak üzere Türk Makine Teknolojileri sektörünün ihtiyaçlarına yönelik hizmetlerin geliştirilmesinin planlandığı projede, mesleki gelişim eğitimleri yoluyla istihdam ihtiyacı sorunlarına daha iyi cevap verebilmek, istihdam edilebilirliği artırmak, ne eğitimde ne de istihdamda olan genç nüfusun aktif bir işgücü olmalarına yardımcı olmak konu başlıkları yer alacak.

 

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar böyle bir dönemde bu miktarda bir projenin kabulünün hem bölge, hem de EBSO için son derece önemli olduğunu belirterek “12 ay sürecek projenin toplam bütçesi 328 bin 517 Euro’dur. Proje kapsamında, Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası referansıyla seçilen Alman eğitim kurumlarındaki Türk öğretmenler, çağın ve sektörün en güncel müfredatları ile Almanya’da eğitim görecekler ve edindikleri bilgileri İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası ve İŞKUR iş birliği ile seçilen ne eğitimde ne de istihdamda olan(NEET) 18-29 yaş aralığındaki genç kadın ve erkeklere aktaracaklardır” dedi.

 

Proje kapsamında, makine sektörünün en güncel donanımları ile Konak Çınarlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Makine Teknolojileri Laboratuvarı kurulacağını vurgulayan Başkan Yorgancılar  “Bu laboratuvarda, Almanya’da eğitim gören 15 öğretmen tarafından, İŞKUR ve İBB Meslek Fabrikaları’ndan seçilen 75 katılımcıya eğitim verilecek. Eğitim alan 18-29 yaş aralığındaki gençlerin Mesleki Yeterlilik Belgesi(MYK) alması sağlanacak, ardından iş başı eğitim programlarına dahil edilerek, Üye firmalarımızda öğrendikleri bilgilerin pekiştirilmesi sağlanacaktır” diye konuştu.

 

Sektörün önde gelen isimleri ile projede eğitim görecek katılımcıların çeşitli konferanslar ve kişisel gelişim eğitimlerinde bir araya getirileceğini de hatırlatan Yorgancılar şunları söyledi: “Program katılımcılarımız mesleki bilgilerinin yanında psikolojik olarak da destekleneceklerdir. Ayrıca Çınarlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde günümüz teknolojileri kapsamında kurulacak Makine Teknolojileri Laboratuvarı hem öğrencilere, hem de meslek öğrenmek isteyenlerin eğitimleri için kullanılmaya devam edecek”

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2
deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni