Cognitiwe, temiz teknoloji sektöründeki en iyi 25 girişimci arasında

Büyüme hedefleri doğrultusunda yeni teknolojiler ve yabancı start-uplarla çalışmaya açık olan Nordik ülkelerine odaklanan Cognitiwe, bu yıl 11.si düzenlenecek olan Nordic Cleantech Open yarışmasında ilk 25 girişimci arasına seçildi. Yarışmanın finalleri Ekim ayı sonunda Norveç’in başkenti Oslo’da gerçekleştirilecek. 

 

Öngörüye dayalı görsel yapay zeka platformu Cognitiwe, daha sürdürülebilir bir gelecek inşa etme hedefiyle 11 yıldır girişimcileri, yatırımcıları, sektörü ve hükümetleri ortak bir inovasyon zemini oluşturmak için bir araya getirren Nordic Cleantech Open yarışmasında, temiz teknoloji sektörüne getirdiği yenilikçi bakış açısıyla 25 finalist arasına seçildi. 

 

Atık ve geri dönüşüm yönetiminin temiz teknoloji sektöründeki payının giderek arttığının altını çizen Cognitiwe Kurucu Ortağı Attila Algan “Yarışmaya katılan girişimcilerin neredeyse yüzde 20’sinin temiz teknolojiye odaklandığını gördük. Enerji üretimi ve verimliliği üzerine odaklanan girişimler ise giderek azalıyor” dedi. 

 

Yarışmanın, finansmana ihtiyaç duyan girişimler ile iklim değişikliğine dayanıklılığını artıracak yatırımlara odaklanan sermayedarları bir araya getirmeyi hedeflediğinin de altını çizen Algan “Perakende ve üretim sektöründeki müşterilerimize,  görsel veri işleyerek öngörülü analiz yapan ve sorunlar oluşmadan önlemeyi hedefleyen ürünlerimizle hizmet veriyoruz. Dünyada ilk kez süpermarketlerdeki taze sebze-meyvelerin anlık takibini sağlayarak, gerçek zamanlı içgörü ve tahminleriyle sürdürülebilirliği ve verimliliği artıran Cognitiwe Perakende Çözümümüz de jürinin dikkatini çekmeyi başardı” dedi. 

 

11. Nordic  Cleantech Open yarışmasına Nordik ve Baltık ülkelerinden 137 start-up başvurdu. 50 kişilik uluslararası bir jüri tarafından seçilen 25 girişim, 20-21 Eylül'de İsveç’te jüri sunumlarını gerçekleştirilecek. Finale çıkan 10 girişimin arasından kazanan şirketler ise 25-26 Ekim'de Oslo'da düzenlenecek finallerde açıklanacak. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2
deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni