‘Büyük Dönüşüm’ İstanbul’dan başlıyor

47 ülkeden ve 100’ün üzerinde katılımcı Boğaziçi Zirvesi’nde buluşuyor

 

Uluslararası İşbirliği Platformu (UİP) tarafından düzenlenen Boğaziçi Zirvesi'nin 13'üncüsü bu yıl 10-11 Kasım tarihlerinde yapılacak. UİP Kurucusu Cengiz Özgencil "Büyük Dönüşüm" temasıyla bu yıl düzenlenecek zirveye, 47 ülke ve 100’ün üzerinde katılımcı ve konuşmacının katılacağını belirtti. Son 3 yılda pandeminin de büyük etkisinden dolayı dünyadaki en önemli konunun değişim olduğunu kaydeden UİP Onur Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, “Biz her sene zirveyi dünya gündemindeki konulara yönelik yapmaya çalışıyoruz. Hem Türkiye hem dünyadan katılanlara cazip bir toplantı olsun ve onların da görüşlerini alabilelim istiyoruz.” dedi.

 

Uluslararası İş Birliği Platformu (UİP) tarafından bu yıl "Büyük Dönüşüm" temasıyla 13. Boğaziçi Zirvesi 10-11 Kasım tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek. Bu yıl zirveye 47 ülke ve 100'ün üzerinde katılımcı ve konuşmacının geleceğini belirten Uluslararası İşbirliği Platformu (UİP) Kurucusu Cengiz Özgencil, Boğaziçi Zirvesi'nin 13. yılında da Türkiye menfaatlerinin ön planda tutarak, bağımsız ve güçlü bir şekilde adım adım ilerlediğini belirtti. Zirvenin ekonomiye yön veren bir kuruluş olma yolunda önemli bir yeri olduğunu kaydeden Özgencil, düzenlenecek olan 23 panel ile ekonomiden kültür-sanata, teknolojiden dijitalleşmeye, enerjiden tarım ve gıda güvenliğine kadar birçok konuya ışık tutulacağını ve zirvede önceki yıllarda olduğu gibi yine çok önemli ekonomik iş birliklerine ve yatırımlara imza atılacağını söyledi.

 

Zirvenin bir düşünce platformu olduğunun altını çizen Özgencil, "Her zaman şuna inanmışımdır. Uluslararası firmalar geldiği zaman burada aradığı ortamı bulduğuna inanıp destek verebilirse sponsorluk anlamında da işte o zaman markalaşma sürecini başlatmış olursunuz. Buranın hem bağımsız ve özgün kalabilmesi hem de markalaşabilmesi için bir kurum ya da devletten destek almadan zor olanı seçtim." dedi. Organizasyonun diğer bir ayağının ise UİP çatısı altında yapılan B2B görüşmeler olduğunu ifade eden Özgencil, A ve B statüsündeki iş insanlarının B2B görüşmeleriyle bir araya gelerek önemli ve yüksek meblağlı iş anlaşmalarının başlangıcını yaptığı ve ticari ilişkilerin de kolaylaştığını vurguladı.

 

Bu yıl Covid-19'dan tam çıkış dolayısıyla zirveye çok yoğun bir ilgi olduğunu açıklayan Özgencil, pandemiden sonraki yeni dünya düzeninde Türkiye'nin artan öneminin bütün dünya tarafından yakından izlendiğini kaydetti.   Özgencil, "Boğaziçi Zirvesi geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da önemli ekonomik iş birliklerine ve anlaşmalara ev sahipliği yapacak. Zirve Türkiye'deki yatırım fırsatlarını göstermek ve yabancı yatırımcıyı ülkemize çekmek için çok önemli fırsatlar sunacak. Değişen dünyada güçlü tedarik zinciri ve jeopolitik önemi ile gözde ülkelerden biri haline gelen Türkiye, yabancı yatırımcıların takibinde. Son dönemde ülke ekonomisine giderek artan yabancı ilgisinin Boğaziçi Zirvesi'nde de devam etmesini bekliyoruz." dedi.

 

Geçmiş 12 yılda olduğu gibi dünyanın farklı ülkelerinden konusunda uzman kişilerin bir araya gelerek fikir ve önerilerini Boğaziçi Zirvesi’nde anlatacağını belirten UİP Kurucusu Cengiz Özgencil, bu kadar yüksek profilli katılımcıyı İstanbul'da ağırlayacak olmalarının büyük bir gurur olduğunun altını çizdi.

 

ZİRVEYE KATILACAKLAR

Boğaziçi Zirvesi'nin turizme ve İstanbul'un tanıtımına da katkı sağladığını ifade eden Özgencil, "100'ün üzerinde heyet bekliyoruz. Mısır eski Dışişleri Bakanı ve Cumhurbaşkanı adayı Amr Musa geliyor. Umarım burada önemli görüşmeler yaparlar. Ürdün'den Prens Hasan geliyor. Körfez Ülkesi 7 ülkenin genel sekreteri geliyor. Tanzanya'nın Turizm ve Ekonomi Bakanı geliyor. Nijerya'nın Maliye Bakanı geliyor. İngiltere'den Lord, Amerika'dan akademisyenler geliyor. Fransa'dan, Almanya'dan, İngiltere'den yoğun bir katılım var. Birleşik Arap Emirlikleri'nden 7'ye aşkın katılımcı var. Türkiye'den, Tarım Bakanımız, Dışişleri Bakan Yardımcımız Faruk Kaymakçı, Enerji Bakan Yardımcımız katılıyor." dedi.

 

13 YILLIK KESİNTİSİZ ORGANİZASYON

UİP'in ayrıcalığının gerek ulusal gerek uluslararası düzeyde birçok konuda kamu yönetimi, iş dünyası, siyaset, sanat camialarının içindeki insanların bir araya gelerek bir diyalog içinde olmaları ve görüşebilmeleri açısından önemli olduğunu dile getiren UİP Onur Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, bu tip organizasyonların ülkeye katkı sağladığını belirtti. Yırcalı, 2010 yılında başlayan Boğaziçi Zirvesi'nin pandemi yılları dahil kesintisiz bir şekilde yapıldığını ve bu yıl 13.'sünün yapılacağını söyledi.

 

Zirvede bu yıl ana temanın "Büyük Dönüşüm – Küresel Değişimin İtici Güçleri" olduğunu belirten Yırcalı, "Biz her sene zirveyi dünya gündemindeki konulara yönelik yapmaya çalışıyoruz. Hem Türkiye hem dünyadan katılanlara cazip bir toplantı olsun ve onların da görüşlerini alabilelim istiyoruz. Çeşitli konularla ilgili panellerimiz, konuşmalarımız olacak. Mesela; teknoloji, güvenlik, tarım, turizm, eşitlik gibi konular olacak. Türkiye'de yatırım fırsatlarını inceleyen bir panelimiz de olacak. 10 Kasım olmasından dolayı ana toplantımıza başlamadan önce 'Atatürk ve Dünya' başlığı altında bir panel yapılacak." dedi.

 

EN ÖNEMLİ KONU DEĞİŞİM

Son 3 yılda pandeminin de büyük etkisinden dolayı dünyadaki en önemli konunun değişim olduğunu kaydeden Yırcalı, "Pandeminin getirdiği bırakın kapanmayı ve ekonomik yıpranmayı, insan sağlığı üzerine ne kadar değişiklik getirdiği malum. Bunun yanında ekonomik krizler de var. 1-2 sene önce hiç düşünmediğimiz konuları düşünüyoruz. Rusya-Ukrayna savaşı tesirleri derken, enerji meseleleri girdi. FED'in devamlı faiz yükselteceğini düşünmüyorduk. Onun için hiç beklemediğimiz değişimlerle karşı karşıya olduğumuzu belirtmek istiyorum. O yüzden başlığımızı iyi seçtiğimizi düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

 

ZİRVEDE DÜZENLENECEK PANELLER

10 Kasım'da başlayacak olan zirvede paneller iki ayrı salonda gerçekleşecek. "Büyük Dönüşüm" yuvarlak masa toplantısı ile başlayacak zirvede iki gün gerçekleştirilecek olan paneller şöyle:

 

10 Kasım Perşembe: Metaverse, Kurumsal Yönetim ve Şirketlerin Geleceği, Alternatif Turizm ve Yatırım Fırsatları, Türkiye’deki Yatırım Fırsatları, UNDP, Güvenliğin Yeni Açısı: Tarım ve Gıda, Barınmanın Ticari Yolları (İnşaat), Gelecek On Yılda Enerji, Teknolojide Bir Limit Var Mı?

 

11 Kasım Cuma: NATO’da Önemli Müttefik: Türkiye, AB Adaylarının Güvenlik İkilemleri: Batı Balkanlar, Fintech ve Paranın Dijitalleşmesi, Körfez İşbirliği Konseyi’nin Entegrasyon Süreci, Uluslararası Ticaret Yolları (Su, Hava, Kara), Cinsiyet Perspektifinden Ekonomide Kadın, Türk – Arap Diyaloğu, Güney Amerika’yı Tekrar Keşfetmek, Savunma Endüstrisi ve Ulusal Güvenlik, Vatandaşlık ve Yatırım: Gayrimenkul Değeri Üzerinden Kimlik İnşası, Sanata Evet.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2
deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni