3 ürüne coğrafi işaret

Kuru domates, Aslanlar Biberinden sonra Bardacık İnciri coğrafi işaret alacak

 

Torbalı Ticaret Odası; Kuru Domates ve Arslanlar Biberi’nin ardından Çapak Bardacık İncirini marka haline getirmek için kolları sıvadı. Tarıma dayalı sanayinin gelişmesi için çalışmalar yürüten TTO Başkanı Olgun “Ürünlerimizi marka haline getirerek pazar payını genişletmeyi hedefliyoruz” dedi.

 

Tarıma dayalı sanayinin gelişmesi için çalışmalar yürüten Torbalı Ticaret Odası (TTO) Kuru Domates ve Aslanlar Biberine coğrafi işaret aldı. Özellikle kuru domateste dünya markası haline gelen Torbalı, ülkenin çeşitli bölgelerinde kuru domates modelinin gelişmesi için çalışmalara katkı koyuyor. Kuru domatesten sonra Torbalı’nın Aslanlar Köyünde yetişen biber için de coğrafi işaret başvurusu yapan Torbalı Ticaret Odası, bu konudaki çalışmaların neticelenmek üzere olduğunu açıkladı. Tohumu 1893 yılında Rumeli’den getirilen Aslanlar Biberi acısı ile Urfa biberini aratmıyor. Tatlı bir acısı olan biber, diğer acı biberlere göre mideye zarar vermiyor. Bu yüzden özellikle pul biber yapımında ve özel lokantalarda tercih ediliyor.

 

SIRA BARDACIK İNCİRİ’NDE

Son olarak Çapak Bardacık İnciri için de kolları sıvayan Torbalı Ticaret Odası Aydın İncir Enstitüsü yetkililerini ilçede ağırlayarak çalışmaların startını verdi. Son yıllarda üretimi yaygınlaşan ve festival ile namı tüm Türkiye’ye duyurulan Çapak Bardacık İnciri; pamuk, zeytin, domates gibi Torbalı Ovası’nın simge ürünlerinden olmaya başladı. Torbalı Ovası ürün çeşitliliği açısından oldukça bereketli. Yaz-kış sebze ve meyve üssü konumunda olan Torbalılı çiftçi Bardacık İncirinde, yüksek kaliteli üretimi ile dikkat çekiyor.

 

TARIMSAL ÜRÜNLER MARKA OLACAK

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Abdulvahap Olgun, “Torbalı Ticaret Odası olarak 2019 yılının başında ‘Cazip Kent Torbalı’ sloganını ortaya koyduk. O günden bu yana ilçemizin faaliyetlerini duyurmak için çalışma alanlarımızı genişlettik. Bu amaç doğrultusunda Kurutulmuş Domatesimiz ve Arslanlar Biberimiz için Coğrafi İşaret çalışmalarında belgelendirilme aşamasına geldik. Şimdi sıra Çapak Köyü Bardacık İncirinde. Aydın İncir Enstitüsünden yetkililerimizi davet ederek Çapak Mahallemizde yetişen incirlerimizi incelettik. Yetkililerimizin incelemelerini tamamlandıktan sonra bir ürünümüzü daha Coğrafi İşaret alarak taçlandırmak istiyoruz. Amacımız Torbalı’nın tüm cazibelerini ve güzelliklerini tüm Türkiye’ye anlatmak” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2
deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni