Yunus Emre Enstitüsü Brunei’de Yüz Yüze Türkçe Dersleri Vermeye Başladı

Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Brunei Sultanlığında iki yıl önce çevrim içi başlayan Türkçe derslerini yüz yüze vermeye başladı. Kuala Lumpur Yunus Emre Enstitüsü tarafından Malezya genelinde düzenlenen çevrim içi Türkçe kurslarının yanı sıra Endonezya, Tayland, Singapur, Brunei, Vietnam, Kamboçya, Myanmar, Filipinler olmak üzere Asya kıtasının farklı noktalarında çevrim içi Türkçe kursları düzenlenirken, Brunei Sultanlığında yüz yüze dersler de geniş bir katılımla başladı. 

 

Brunei’den Türkçeye Yoğun İlgi

Kuala Lumpur Yunus Emre Enstitüsü, dijital ortamda gerçekleştirilen Türkçe kursları aracılığıyla günümüze kadar Brunei’den 400’e yakın kişiye Türkçe öğretti. Asya kıtasına yönelik Türkçe öğretimi faaliyetleri çerçevesinde Kuala Lumpur Yunus Emre Enstitüsü ve T.C. Bandar Seri Begawan Büyükelçiliği iş birliğiyle Brunei’de ilk kez yüz yüze Türkçe dersleri başlatılmış olup Büyükelçilik yerleşkesinde düzenlenen Türkçe kursları 12 hafta sürecek.

 

İlk derse katılan ve konuyla ilgili açıklama yapan Büyükelçi Hamit Ersoy; "Asya Pasifik’in doğalgaz ve petrol zenginliği kadar kültürel zenginliğini de haiz Brunei Sultanlığında kamuoyunun uzun süredir arzu ve talep ettiği yüz yüze Türkçe derslerine bugün itibariyle Büyükelçiliğimizde başlandığını duyurmanın mutluluğunu yaşıyoruz."

 

"Brunei halkı her fırsatta Büyükelçiliğimizden Türkçe dersleri verilmesini talep ediyordu. Bu yoğun ilgi ve alaka neticesinde Yunus Emre Enstitüsü’nün Kuala Lumpur Temsilciğiyle beraber Türkçe dil kurslarına başlama kararı aldık."

 

Türk dizilerini severek izleyen, İstanbul ve Kapadokya başta olmak üzere ülkemize gezilerini keyifle anlatan ve Türkçe öğrenmek isteyen Bruneili dostlarımızla Büyükelçiliğimizin toplantı salonunda her hafta ülkenin tatil günleri olan Cuma ve Pazar günleri üçer saat birlikte olacağız. Her yaştan (en genç 18 ve en yaşlı 68) ve meslekten öğrencilerimiz sadece Türkçe öğrenmekle kalmayacak, aynı zamanda kültürümüz, tarihimiz ve ortak değerlerimizi öğrenme fırsatı yakalayacaklar."

 

YEE'de Malezya Koordinatörü Ömer Altun ise yaptığı açıklamada,”Brunei Sultanlığında Türkçe derslerine başlamış olmamın heyecanını yaşıyoruz. Dünyanın dört bir yanında olduğu gibi Asya’da da Türkçeye ve Türkiye’ye olan ilgi her geçen gün artmaktadır. Brunei’de de yeni köprüler kurmaya, doğru kanaldan ülkemizi anlatmaya ve yeni kalplere dokunmaya devam edeceğiz dedi.

 

Öğrencilerden Masmuliani Binti Husaini de "İlk dersimiz çok güzel ve eğlenceliydi. Arkadaşlarımla bu dersi paylaşmaktan çok mutluyum. Yüz yüze derslere katılabilmek için uzun bir süre bekledim. Umarım alacağım bu derslerin sonunda çevirmene ihtiyaç duymadan Türkçe konuşmak için Türkiye'ye gidebilirim" değerlendirmesini yaptı.

 

Yunus Emre Enstitüsünün Dünya Genelinde Türkçe Öğretim Faaliyetleri

2009 yılında yurt dışında ilk Yunus Emre Türk Kültür Merkezini açarak kültürel diplomasi ekseninde Türkçe öğretimi ve kültürel etkileşim faaliyetlerine başlayan Yunus Emre Enstitüsü, günümüze kadar Kültür Merkezlerinde düzenlenen Türkçe kursları, çevrim içi Türkçe kursları, Türkçe Öğretim Portali, videolarla Türkçe öğretimi, Tercihim Türkçe Projesi ve Türkoloji Projesi aracılığıyla dünyanın farklı coğrafyalarında çeşitli yaş ve meslek gruplarından yüz binlerce kişiye ulaşarak Türkçeyi ve Türk kültürünü tanıttı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2
deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni