Tepe Home’un Mobilya Sponsorluğunu Üstlendiği Engellere Meydan Okuya Müze Alanı Açıldı

Bongo Art Project’in herkes için erişilebilir müzeler fikri ile yürüttüğü proje kapsamında görme engelli bireylere özel Türkiye’nin ilk “Eğitim ve Deneyim Alanı” 6 Aralık’ta açıldı. Projeye destek olan kamu ve özel sektör kuruluşlarına plaketlerin verildiği açılışta mobilya sponsoru olan Tepe Home’u temsil etmek üzere Tepe Home Pazarlama Yöneticisi Ceren Evcimen, Ürün Yönetimi ve Pazarlama Müdürü Semra Ayduğan ve plaket ödülünü almak üzere Tasarım ve Ar-Ge Direktörü İrem Deniz Akıncı katıldı.

 

Anadolu Medeniyetleri Müzesinin kuruluşunun 100. Yılına ithaf edilen değerli sosyal sorumluluk projesinde, Paleolitik Çağ’dan itibaren Anadolu’da bulunan topluluklardan kalan eserler arasından öne çıkan 22 yapıtın yer aldığı bir stant oluşturuldu. 3D tarama ve sesli betimleme teknolojileri ile dokunulabilir ve işitilebilir replikalara dönüştürülen tarihi eserlerin bulunduğu özel bölümde, görme engellilerin çok yönlü bir müze deneyimi yaşamasına olanak sağlandı. 22 ikonik eserin sergilendiği özel standın üretim ve montajını yapan Tepe Home, görme engelli bireylerin erişilebilirlik hassasiyetlerini göz önünde tutarak süreci tamamladı.

 

Böyle anlamlı bir projede yer almaktan gurur duyduklarını belirten Tepe Home Genel Müdürü Levent Çapan “Öğrenim ve deneyim alanı olan müzelere erişimin temel bir hak olması kapsamında yola çıkılan projede herkesin bu alanlardan nitelikli bir şekilde yararlanması için çalışıldı. Oluşturulan alan sayesinde sanatın, bilimin, tarihin izlerinin yer aldığı bu müzeyi engelli bireyler keyifle deneyimleyebilecek. Başından beri heyecanla takip ettiğimiz ve Tepe Home olarak mobilya sponsoru olduğumuz bu projenin başarılı sonucunu görmek bizi çok mutlu etti. Teknolojinin faydalarını hayatımızın her anında deneyimlediğimiz günümüzde engelli bireylerin hayatını kolaylaştıracak, sosyal aktivitelere daha çok entegre olmalarını sağlayacak benzer uygulamaların ülkemizde ve tüm dünyada çoğalmasını umut ediyorum. Bu konuda toplumsal bilinç oluşturmak, farkındalık yaratmak ve destek olmanın bizim görevimiz olduğunu düşünüyorum. İlerleyen zamanlarda da böyle güzel ve özel projelere destek olmaya devam edeceğiz.” açıklamalarında bulundu.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2
deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı