Meslek Lisesi Öğrenciler, MÜSİAD İle Avrupa’da Staj Hareketliliğine Katılıyor

Avrupa Birliği Erasmus+ Mesleki Eğitim Akreditasyonu çerçevesinde düzenlenen mesleki staj hareketliliği kapsamında Avusturya ve Belçika'da staj yapacak 35 öğrenci, İstanbul Havalimanı'ndan staj yapacakları şehirlere yolcu edildi.

 

Avrupa Birliği Erasmus+ Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği için Erasmus+ Akreditasyonu alan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), mesleki staj hareketliliğinin ikincisini gerçekleştiriyor.

 

Proje kapsamında, Kartal Atalar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Şehit Yüzbaşı Yusuf Kenan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Meslek Liselerinde eğitim gören, motorlu araçlar, bilişim teknolojileri, elektrik-elektronik bölümlerinden toplam 35 öğrenci ve 4 öğretmen, Avusturya'nın Viyana şehri ve Belçika'nın Brüksel şehrinde belirlenen firmalarda 13 Kasım-10 Aralık tarihleri arasında staj hareketliliği ve yerinde uygulama eğitimlerine katılacak.

 

Geçtiğimiz ay mesleki staj hareketliliği için İstanbul Havalimanı'ndan yolcu edilen ilk öğrenci grubu, 1-30 Ekim tarihleri arasında staj hareketliliği ve yerinde uygulama eğitimlerini tamamlayarak yurda dönüş yapmıştı.

 

Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı ve Türkiye Ulusal Ajansı'nın desteklediği Avrupa Birliği Erasmus+ Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği programı ile mesleki eğitim öğrencilerinin yurt dışında staj hareketliliğine katılmaları, yerinde uygulama eğitimleri ile yeni deneyimler kazanmaları hedefleniyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2
deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni