EÜ “Araştırma Üniversitesi” etiketiyle yeni döneme hazır

Ege Üniversitesinde 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılında öğrencilerin huzurlu ve güvenli bir ortamda öğrenimlerini sürdürmeleri için dersliklerden laboratuvarlara, kültür ve sanat merkezlerinden spor tesislerine, bilişim altyapısından kütüphane imkânlarına,  beslenme ve barınma olanaklarından çevre dizaynına kadar yeni akademik döneme yönelik yapılan çalışmalar tamamlandı.

 

Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden, 67 yıllık geçmişi ile adeta bir bilim çınarı olan Ege Üniversitesi, yeni akademik yıla yönelik tüm hazırlıklarını tamamladı. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, yeni eğitim öğretim yılı hazırlıkları kapsamında yaya öncelikli yeşil kampüs temasıyla yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. Yeni eğitim-öğretim yılına tam akredite araştırma üniversitesi etiketiyle girdiklerini belirten Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Hem eğitim-öğretim, hem araştırma-geliştirme hem de topluma hizmet uygulamalarıyla dolu dolu bir akademik yıl geçireceğimize inanıyorum. Bunun için gerekli tüm çalışmaları gerçekleştirdik. Tüm öğrencilerimizi huzur ve güvenin hâkim olduğu yeşil kampüsümüzde heyecanla bekliyoruz” dedi.

 

Ege Üniversitesi ailesi olarak son beş yılda; eğitim öğretim, araştırma geliştirme, topluma hizmet, uluslararasılaşma, dijitalleşme ve uzaktan öğretim parametreleri başta olmak üzere sosyal, sanatsal, kültürel, sportif, altyapı ve fiziki gelişim alanlarında öncü projeleri hayata geçirdiklerini belirten Rektör Budak, “Türk yükseköğretimine örnek olacak uygulamaları hayata geçirdik. Hem akademik hem de idari birimlerimizle yeni dönem hazırlıklarımızı tamamladık. Bilindiği gibi üniversitemiz; YÖKAK tarafından kurumsal tam akreditasyon alan ilk üniversite olmakla birlikte araştırma üniversiteleri arasında yer alıyor. Üniversitelerin en önemli paydaşları öğrencilerdir. Biz de bu noktadan hareketle öğrenci odaklı bir yönetim anlayışı benimsedik. Öğrencilerimizin kaliteli eğitim alması adına tüm birimlerimizle tek tek görüşüp, hocalarımızla istişare ederek durum değerlendirmesi yaptık. Laboratuvar alt yapımızı ve eğitim materyallerimizi güncelleyerek çağın gereksinimlerine uygun hale getirdik” dedi.

 

Öğrenci odaklı yönetim anlayışı

Öğrencilerin her alanda etkin olmasını hedeflediklerini söyleyen Rektör Budak, “Öğrenci odaklı yönetim anlayışımız doğrultusunda Öğrenci Senatosu ve Öğrenci Dekanlığını kurarak onların üniversite yönetiminde söz sahibi olmalarını sağladık. Öğrencilerimizin, üniversitemizin bilim iklimine uyum sağlaması ve katkı sunması amacıyla Araştırma Odaklı Öğrenci Merkezini (AROM) faaliyete geçirdik. Ayrıca; Öğrenci Danışmanlık Sistemi, Turkuaz Masa Çözüm Merkezi ve Canlı Destek Hattı, Mezun Kart Uygulaması, Uzaktan Eğitim Merkezinin güçlendirilmesi, Öğretim Teknolojileri Koordinatörlüğünün kurulması gibi pek çok ilki hizmete sunduk.  Sadece ders odaklı değil sosyal yaşamda da etkin olabilmeleri adına kültür-sanat etkinlikleri ve spor faaliyetlerini çeşitlendirerek öğrencilerimizin iki yönlü gelişim göstermelerine imkan tanıyoruz. Buna bağlı olarak üniversitemiz bünyesinde faaliyet gösteren öğrenci topluluklarının hem sayısını hem de çeşitliliğini artırdık.  Ayrıca, bu gerçekleştirdikleri faaliyetleri belgelendirmeleri ve mesleki yaşamlarında da kullanmaları adına Ek Gelişim Etkinlikleri Karnesini (EGE Plus)  vermeye başladık. Tüm bu uygulamalarımızla öğrenci memnuniyeti anketlerinde zirvede yer alıyoruz” diye konuştu.

 

Güvenli ve huzurlu kampüs

Güvenli ve huzurlu bir kampüs ortamı oluşturduklarını belirten Prof. Dr. Budak, “Ülkemizin en yeşil kampüslerinden biriyiz. Öğrencilerimize yeşil ve sürdürülebilir kampüs yaşamı sunmak için, kampüsteki yeşil alanların sayısını artırarak, uzun yürüyüş yolları ve bisiklet yolları yaptık. Greenmetric Dünya Yeşil Üniversiteler Sıralamasında dünyada 108’inci Türkiye’deki devlet üniversiteleri arasında ise dördüncü sırada yer alıyoruz. Türkiye’nin en donanımlı kütüphanelerinden biri olan Merkez Kütüphanesinde eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerini desteklemeye devam ediyoruz. Ayrıca kütüphanemiz, vize ve final sınavlarında 7 gün 24 saat açık olup öğrencilerimize çeşitli yemek hizmetleri sunuyor. Üniversitemizde bulunan bin 708 yatak kapasiteli Öğrenci Köyü, kampüste yer alan 6 bin kişilik Kredi ve Yurtlar Kurumu Zübeyde Hanım Kız Yurdu ile Bergama Meslek Yüksekokulu Yusuf Kemalettin Perin yerleşkesinde yer alan 500 yataklı öğrenci yurdu ile öğrencilerin barınma ihtiyacına cevap veriyoruz” dedi.

 

YKS yerleştirme sonuçlarına göre yüzde 100’lük doluluk oranı yakaladıklarını vurgulayan Rektör Budak, “Bu yıl da başarılı öğrencilerin öncelikli tercihi Ege Üniversitesi oldu. Programlarımızın yüzde 51,63’ü ilk 5’te tercih edildi. Ailemize yeni katılan öğrencilerimizle birlikte 2022-2023 akademik yılında başarılarımızı artırarak sürdüreceğimize olan inancım tam. Bu vesile ile yeni eğitim-öğretim yılının tüm üniversitemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2
deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni